arculatváltás

2018.02.14. 13:17

Megújult a Zeneszöveg oldala

Az oldal 2018-tól a Songbook.hu csoport tagjaként működik, egyre bővülő tartalmaival, és a zenei élet számára hasznosítható lehetőségeivel most nemzetközi vizekre is evez.

Nemcsak a magyar dalszöveg oldal újult most meg, hanem a V4 országok és a későbbiekben számos más régió felé is nyit, minden területen létrehozva az adott ország specifikus dalszöveg adatbázisát.

A 2004 óta működő és mára Magyarország leglátogatottabb zenei, és legnagyobb dalszöveg adatbázisává vált Zeneszöveg.hu közel 130.000 magyar dalszöveget és hozzá tartozó adatot gondoz, együttműködésben a hazai szakmai szervezetekkel. Napi 50.000 és havi 800.000 egyedi látogatóval, havi hárommilliós oldalletöltésével, 100.000 feletti Facebook követőtáborával, egyre bővülő tatalmaival, s a zenei élet számára sokoldalúan hasznosítható lehetőségeivel most megújult és nemzetközi vizekre is evez.

Az oldal üzemeltetői bejelentették, hogy egyedülálló módon elsőként ők indították el az úgynevezett Moodlyrix funkciót. A Moodlyrix hangulatkártyákat rejt, amelyeket ismerőseinkkel megosztva dalszöveg-részletekkel fejezhetjük ki pillanatnyi érzéseinket, gondolatainkat.

A funkció az oldal bal felső sarkában a kis hangulatjelekre kattintva könnyedén elérhető, a Facebookon megosztható üzeneteket tartalmaz, dalszövegekkel kifejezve.

A Songbook.hu kiemelt hangsúlyt fektet az adott idézet esetében az előadó, a dalcím és a szerzők feltüntetésére, valamint az iTunes-letöltés - ikon és a hivatalos Youtube-videó megjelenítésére, hogy ezzel is segítse a legális zenehallgatást.

Songbook Songwriting Camp

Az első nemzetközi dalszerző tábor (Songbook Songwriting Camp 2017, Tállya), valamint egyéb sikeres rendezvények (Dallamos Villamos) és kiadványok (kottakönyvek és lemezek), digitális tartalomterjesztés és gondozás – csupán néhány azok közül, amelyekkel a Songbook.hu meghatározó részt vállal a magyar zenei élet támogatásából.

A Songbook Songwriting Camp 2018 szintén nemzetközi részvétellel valósul meg, október 24 és 27 között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában