Szanyi Tamás lesérült

2018.01.11. 07:24

Olaszországi turnéra indul a Győri Balett

A társulat kilenc városban tíz előadást tart, a Bolero, a Carmina Burana és a Rómeó és Júlia című darabokat mutatják be – tájékoztatott Kiss János.

Az igazgató elmondta, hogy ötödik éve turnéznak Olaszországban. Ezúttal Cormonsban, Mestrében, Bellunóban, Paviaban, Vigevanoban, Bolognaban, Todiban, Spoletóban és Bariban lépnek fel.

Az olasz közönség láthatja Lukács András koreográfiájában a Bolero, valamint Youri Vamos koreográfiájában a Carmina Burana és a Rómeó és Júlia című darabokat.

Kiss János kiemelte: utóbbi előadásban a Mercutiót alakító Szanyi Tamás lesérült, őt a Prágai Operaház szólistája, Peter Strnad helyettesíti. A balettművész harmadik napja próbál a társulattal. Szanyi Tamás legközelebb a Müpában, január 31-én tér vissza a színpadra a Rómeó és Júlia című darabban.

A társulat január 26-án tér vissza Győrbe.

A társulat vezetője kiemelte: a Müpa felkérésére Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművésszel közösen hamarosan elkezdik készíteni a L.O.W., vagyis Liszt oder Wagner című darabot, amely Liszt Ferenc szerelmi szonettjeire és Richard Wagner zongoraátirataira épül.

A darabot május 18-án mutatják be a Müpában, Győrben egy hónappal később, június 18-án lesz a premier, amely egyben a 14. Magyar Táncfesztivál nyitó előadása lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában