Kikötőbe készülve

2018.01.04. 11:21

Demenciáról szóló darabot mutatnak be a Hungarikum Pódiumon

A Batang felé... címmel bemutatandó darab egy idős férfi és egy őt ápoló fiatalember kapcsolatáról szól – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Budapest, 2015. április 1. Koltai Róbert színész-rendezõ a Hogy volt!? címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban Tímár Péter Balázs Béla-díjas filmrendezõ, forgatókönyvíró munkáiról emlékeznek meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTI/MTVA

Fotó: Zih Zsolt

Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színművészt a színműben Hubert szerepében láthatja a közönség. A színész a műsorban elmondta, hogy Christian Gundlach története egy lassan elbutuló férfi és egy őt kényszerű kötelességből ápoló fiatal kapcsolatáról, barátságáról szól.

A darab címében szereplő város, Batang, egy képzeletbeli kikötő, ahová a magát tengerésznek képzelő idős férfi menekül.

A kétszereplős tragikomédia másik szereplőjét, Alexet, Szirtes Balázs alakítja, akiről a darab során kiderül, hogy ő is segítségre szorul.

Koltai Róbert szerint a meglepetéseket is tartogató történet két ember kapcsolatának fejlődése mellett az egymásrautaltságról is szól.

A színművész a műsorban elmondta: az izgalmas lélektani játékot Gaál Ildikó rendezésében láthatja a közönség pénteken, majd január 18-án és februárban is műsorra tűzi a színház.

Borítókép: Koltai Róbert színész-rendező a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén.

MTI / MTVA / Zih Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában