Krimi

2023.06.10. 15:23

A kutyáját akarta menteni, ezért halt meg a gyöngyöstarjáni villámárvízben Zsuzsanna (videó)

Az életébe került, hogy imádott vizslája megmenekült.

MW

Forrás: Bors

Fotó: Máté Krisztián

Minden elsodró árvíz csapott le a Heves vármegyei Gyöngyöstarjánra csütörtök délután. Az áradat másodpercek alatt tarolta le kis községet, kiöntött a patak, a fentről ömlő víz kerítéseket tört át, kocsikat sodort magával és a házakba is betört. Két ember halt meg a katasztrófában. 

B. Gergely és Sz. Zsuzsanna mindketten a településen dolgoztak a történtek idején, a férfit egy építkezés mellett sodorta be a kiöntő patak egy pincerendszerbe.

Gergő egy építkezésen dogozott és kiment segíteni, amikor elkezdett kiönteni a patak. A víz itt vitte el, és egyenesen egy pincerendszerbe sodorta

– idézte fel egy helybeli az eseményeket.

Fotó: Máté Krisztián / Forrás: Bors

A víz egy hatalmas vaskaput is áttört, úgy kapta el a férfit, akinek esélye sem volt. 

"Mindenki összeroppan, szegényt mindenki szerette, dolgos, jó ember volt, három kislány maradt utána félárván" – ingatta a fejét egy ismerős.

Zsuzsanna a helyi bányában dolgozott mázsálóként, gyöngyösi lakos volt,  minden nap bejárt dolgozni Gyöngyöstarjánba. A tragédia napján is a munkatermináljául szolgáló konténerben volt:

Tényleg perceken belül történt. Egyik pillanatban még semmi nem volt, kint sétáltunk. Mikor bementünk, már egy autót vitt az ár. Azt sem tudjuk, hogyan történt

– mondta megtörten a bánya vezetőjének apja. 

A bánya vezetőjét megviselte Zsuzsanna halála, kedvelte az asszonyt, jó munkatársnak tartotta. Az áradás erősségét jelzi, hogy a két, hatalmas súlyú konténert simán megemelte víz és jóval arrébb lökte, a konténer oldala pedig ottjártunkkor is szétroncsolódva hevert - derül ki a Ripost cikkéből.

"A másik konténerben dolgozók átmenekültek Zsuzsáéba, mindannyian kikötötték magukat valamihez. Borzalmas ereje volt a víznek, így is erős sodrásnak voltak kitéve bent. Zsuzsa a kutyusával járt dolgozni, a vizsla volt a mindene. A kutya viszont kint volt, Zsuzsi pedig meg akarta menteni, ezért eloldotta magát, hogy az ablakon keresztül behúzza a kutyát"

– idézte fel a férfi a történteket. 

Fotó: Máté Krisztián / Forrás: Bors

A sodrás viszont túl erős volt. 

Esélye sem volt arra, hogy fél kézzel megtartsa magát. Nagyon vékony, törékeny nő volt. Az egyik munkatársa, egy jó erőben lévő férfi még elkapta Zsuzsát és tartotta, próbálta megmenteni, azonban Zsuzsi kicsúszott a kezei közül, magával vitte a víz

– mondta a férfi könnyes szemmel.

Az asszony vizslája, Mira megmenekült.  A kutya egész éjjel a bódé előtt állt és a gazdáját kereste, várta, Zsuzsanna lánya vitte haza ezután. A lap információi szerint az asszony elvált, a lányával és a kutyájával élt együtt Gyöngyösön, ők voltak a legfontosabbak az életében.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!