Krimi

2023.05.06. 07:00

Figyelmetlenségből megölte 5 éves kisfiát a zalaegerszegi férfi

Felborult targonca alá került a csöppség.

Illusztráció: Shutterstock

Rosszul volt rögzítve egy targonca több tonnás rakománya, felborult és maga alá temetett egy ötéves gyereket. Most foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt emeltek vádat a férfi ellen, aki tavaly a zalaegerszegi munkahelyére bevitt ötéves gyermekének halálát okozta a targoncájával - tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

A vádirat szerint a férfi 2021 óta volt targoncavezető egy zalaegerszegi cégnél, ahol tavaly augusztusban egy este magával vitte két kiskorú gyermekét is túlórázni.

Illusztráció
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádlott a targoncával egy 12 méter hosszúságú, több mint két tonna súlyú betonacél köteget emelt fel, de a rakományt nem az előírásoknak megfelelően rögzítette.  

Amikor a targoncával elindult, észlelte, hogy a közelben van az ötéves fia, de ezzel egy időben a rakomány oldalra csúszott, elszakította a rögzítőhevedert, a targonca pedig az oldalára borult. 

Az emelőgép fülkéjének fémváza a gyerekre borult, aki olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása után meghalt - derül ki a Tények.hu cikkéből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában