Krimi

2023.01.01. 15:08

Durva volt a szilveszter: 3600 esethez hívták a mentőket, 137 helyre riasztották a tűzoltókat

Kemény volt az utolsó nap a katasztrófavédőknek és a mentősöknek is.

Illusztráció

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

Országszerte 3608 esetet láttak el a mentők szilveszter éjjel, ebből 704-et a fővárosban - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője.
Győrfi Pál közleményében azt írta, a közlekedési balesetek, verekedések, tűzesetek, belgyógyászati rosszullétek mellett,

188 embert szállítottak kórházba túlzott alkoholfogyasztás miatt, közülük 35-en kiskorúak voltak.

A mentőket országszerte 19 esetben riasztották pirotechnikai eszközzel kapcsolatos kéz, arc, szemsérülésekhez.

A katasztrófavédelemhez 137 tűzeset igényelt beavatkozást: 48 alkalommal tűz miatt, 89 esetben pedig műszaki mentést igénylő baleset miatt volt riasztás, 37 alkalommal tűzijátékok miatt csaptak fel a lángok

 – írta honlapján a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). 

Miskolcon egy tízemeletes társasház harmadik emeleti lakása gyulladt ki este fél nyolc körül, feltehetően az erkélyére esett tűzijáték miatt. Negyven lakónak kellett átmenetileg elhagynia az épületet, közülük többen a helyszínre irányított melegedőbuszban várták, hogy hazatérhessenek. A tűzzel érintett lakás lakhatatlanná vált, a három lakó rokonokhoz került, öt ember szenvedett füstmérgezést. Hasonló módon keletkezett, szerencsére kisebb tűz Orosházán és Budapest XI. kerületében is.

Nagybajomban egy tíz, Bonyhádon pedig egy húszméteres tujasor gyulladt ki tűzijátékok miatt. Ezek mellett nyolc esetben különálló tuják gyulladtak ki országszerte, de volt ahol bokor, vagy fatuskó égett. Kecskeméten egy szétbontott autó gyulladt ki egy családi ház udvarán, a lángok még a közeli családi ház oldalára is átterjedtek. Turán egy kocsi műanyag burkolata gyulladt meg, míg Bicskén, Újfehértón és Halásziban kocsibeálló, Győrben két nagyobb méretű fóliasátor égett. Tíz esetben közterületen égő tűzijátékmaradványokhoz hívták a tűzoltókat, négy helyszínen pedig hulladéktárolók égtek a pirotechnikai termékek miatt.

Nem múlt el az év utolsó napja tragédia nélkül. Szombat reggel egy embert gázolt  halálra a vonat Százhalombattán. Budapest XIII. kerületében egy hatodik emeleti lakásában egy 18 négyzetméteres szoba bútorai égtek, a tűzoltók hamar eloltották a tüzet, de egy holttestet is találtak. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!