Krimi

2023.01.22. 05:00

Állati sorban tartották az időseket egy illegális kaposvári otthonban

A bejelentésre kiszálló rendőröket elborzasztó látvány fogadta.

Illusztráció: Shutterstock

Az otthon kaposvári tulajdonosa ellen a napokban emeltek vádat. Az asszony súlyos következménnyel járó foglalkozási szabályszegést követett el, míg a fia akadályozta a járványügyi intézkedések végrehajtását - írja a Tények.hu.

A vádlott hosszabb ideje hatósági engedély nélkül működtetett egy idősotthont Kaposváron, ahol 30-40 idős, több esetben ágyhoz kötött embert látott el.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A mozgásképtelen lakóknak nem biztosított megfelelő betegágyat, akik emiatt leestek az egyszerű, ágyrács nélküli heverőkről, valamint nem gondoskodott az egyik cukorbeteg diabéteszes étrendjéről, ami az idős asszony súlyos rosszullétéhez vezetett. Az illegális idősotthonban sorozatosan visszatérő rühességnek csak a tüneti kezelését látta el.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

2021 márciusában végül az egyik gondozott igazoltan megfertőződött koronavírussal, de a vádlott semmit nem tett a fertőzés továbterjedése ellen. Az idősotthont végül a hatóságok kiürítették, a gondozottakat állami fenntartású otthonokban helyezték el.

A vádlott fia az intézkedéseket, különösen a gondozottak elszállítását agresszív, fenyegető viselkedésével rövid ideig akadályozta, ezért neki járványügyi védekezés akadályozásának bűntette miatt kell felelnie.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában az asszonnyal szemben végrehajtandó szabadságvesztés, végleges hatályú foglalkozástól eltiltás és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt, míg fiával szemben pénzbüntetés kiszabását javasolta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában