Krimi

2022.11.15. 06:00

Ötvenszer megszúrta, majd bedobta a kútba áldozatát a borsodi férfi

Az egyik társát karóval, a másikat késsel tette el láb alól a fiatal miskolci hajléktalan.

Illusztráció: Shutterstock

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 26 éves férfi ellen különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt – írja a Boon.hu.

A vádirat szerint a fiatal férfi hajléktalanként élt Miskolcon. 2020 augusztusában megismerkedett egy férfival, elcsalta egy hétvégi házas övezetbe, majd közös italozás után egy több mint másfél méteres fakaróval tizenhétszer testszerte megütötte. Az áldozat a verés következtében meghalt. A holttestet elvonszolta és egy fás, bokros területen elrejtette.

Lopott és ölt

2020. szeptember hónapban a vádlott más hajléktalanokkal együtt Miskolcon egy elhagyatott épületbe költözött, az egyik este valamennyien italoztak, közülük az egyik már elment aludni, a vádlott viszont utánament, és egy késsel ötvenszer megszúrta, majd a holttestet egy paplanhuzatba csomagolta és bedobta az udvaron lévő kútba.  

A vádlott még szeptember hónap elején összeismerkedett egy férfival, akinek felment a lakására, mindketten alkoholt fogyasztottak, és amikor a házigazda ittassága folytán elaludt, a ruházatából kivette a pénztárcáját, abból 14 ezer forintot, valamint személyes okmányt magához véve eltávozott.

Tényleges életfogytiglant kaphat 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét zárja ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!