Családi tragédia

2022.09.16. 00:11

Gyerekgázolás Nagykanizsán: a gyászoló édesanyát hibáztatják a kilencéves Olivér haláláért

Kilencéves úszóreménység vesztette életét szerda délután egy Nagykanizsán történt balesetben.

Forrás: zaol.hu

Fotó: Szakony Attila

Olivér az iskolából tartott edzésre biciklivel, amikor egy nyergesvontató elgázolta. Hiába érkezett gyorsan a segítség, a fiú a helyszínen életét vesztette, a szerda délutáni közlekedési balesetben Nagykanizsán.

Két testvére gyászolja azt a kilencéves kisfiút, aki elhunyt. Olivér éppen az iskolából tartott az úszóedzésre, amikor a Csengery út és a Kisfaludy Sándor utca kereszteződésél egy nyergesvontató elé került. 

A szemtanúk szerint a kamionsofőr ugyan fékezett, de a gázolást nem sikerült elkerülnie. A férfi sokkot kapott, a rendőrök nem is tudták a helyszínen meghallgatni.

Leírhatatlan, amit éreztem a helyszínen. A sofőrt ugyanúgy sajnálom, brutális állapotban volt – írta egy nő a közösségi oldalon, aki látta a helyszínelést.

Olivér tehetséges úszó volt, több korosztályos versenyt is megnyert. Arról álmodozott, hogy egy nap kijut az olimpiára, a hozzáértők szerint erre meg is lett volna az esélye, hiszen kitartóan és eredményesen edzett.

A gyászoló édesanyát támadják

A Bors elérte a gyermek édesanyját.

 

Elvesztettük a legcsodálatosabb embert, a legszófogadóbb gyermeket. Meghalt a lelkünk

 

– mondta a megtört szülő, és hozzátette: most sok bántást kap a családja a közösségi felületeken, kommentekben, amiért hagyták, hogy Olivér egyedül menjen az iskolából az uszodába. Mások ugyanakkor a védelmükre kelnek, mondván, a szörnyű balesetről sem a kisfiú, sem szülei nem tehetnek. A rendőrség jelenleg még vizsgálja a tragédia körülményeit, hogy minden kétséget kizáróan megállapíthassa, felelősségre vonható-e valaki. A hatóság éppen ezért további szemtanúk jelentkezését várja.

Magdolna a Facebookon a baleset után egy angyalt formáló felhőre cserélte a profilképét.

Olivér a középső volt a testvérek között. Öccse, Dani ugyancsak kitűnő tanuló, emellett kiváló labdarúgó. Még neki sem sikerült feldolgoznia: elvesztette szeretett testvérét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!