Családi dráma

2022.08.12. 06:00

Váratlan fordulat az eltűnt inárcsi anyuka ügyében: megtörte a csendet a szomszéd

Az egész országot megrázta a 49 éves inárcsi édesanya eltűnése. Az asszonyt augusztus elseje óta keresi a rendőrség.

Fotó: Mate Krisztian

Bozsik Mária számára ez csak egy átlagos hétfő reggel volt, amikor szokásos módon elindult a buszmegálló felé, hogy elérje az 5:30-as buszt, amivel Budapestre jött volna dolgozni a kelenföldi idősek otthonába. Ám az asszony nem érkezett meg a munkahelyére, sőt a buszra sem szállt fel. Lányai, Maggie és Petra nagyon aggódnak édesanyjukért.

– Nagyon-nagyon reménykedünk benne, hogy valamelyik reggel egyszer csak bekopog az ajtón vagy felhív telefonon, életjelet ad magáról – mondta korábban a Borsnak Maggie.

Mária lányai csupán féltestvérek. Maggie apja elhagyta az országot még amikor a lány kicsi volt. Ezután találkozott az asszony fiatalabb lánya apjával, Istvánnal. Az anya egyedül nevelte lányait, volt párja ugyanis nemrég szabadult a börtönből, ahova Mária bántalmazása miatt került. A történetet egy gyermekelhelyezési per is bonyolítja, ami Mária és volt párja, P. István között zajlik.

A lapnak megszólalt Hajnalka, Mária egykori szomszédja.

– Én a legutóbbi kapcsolatát nem ismertem, hanem az azelőtti párját ismertem, még amikor Maggie született – kezd bele Hajnalka.

Az első férjével nem volt semmi probléma, akkor is a lánya volt az első és legfontosabb dolog az életében.

– Egyáltalán nem gondolom, hogy önszántából ment volna el. Mária nem volt ez a típus, a gyerekek nélkül nem ment volna sehova, ebben biztos vagyok – mondja az asszony határozottan.

Hajnalka szerint valószínűleg bűncselekmény áll az eltűnése hátterében.

– Az eltűnése óta aludni sem tudok, állandóan ezen jár az eszem, hogy mi történhetett szegény Marcsival – mondja sajnálkozva az egykori szomszéd, aki szerint az eltűnt asszonyt valószínűleg félelem vezérelte, miután volt párját kiengedték a börtönből.

A volt pár állítása szerint terhelő dolgok derültek ki a lányok anyjáról egy szakorvoslati vizsgálaton, ám ez idősebb lánya, Maggie szerint egyáltalán nem igaz, hiszen akkor már rég lezárult volna a per.

– Máriának semmi baja nem volt, főleg nem mentálisan. Kicsit hiperaktív volt, viszont szellemileg semmi gondja nem volt – szögezi le Hajnalka, aki hozzátette, több mint 20 éve ismeri az asszonyt, semmi jelét nem látta ilyesminek.

Hajnalka volt Maggie születésekor a közös képviselő is, tehát ha tényleg körözték volna eltűntként a múltban, ahogy azt István állítja, arról biztosan tudott volna.

– Egy erőszakos, börtönviselt embernek nem kellene odaadni a gyereket. Borzasztó, ami történik. Reménykedem abban, hogy a gyámhatóság Maggie-t teszi meg Petra gyámjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában