Késő bánat

2022.07.15. 15:30

Retteghet VV Fanni gyilkosa: ezután a legveszélyesebb bűnözők között kell majd élnie

Állandó kontroll alatt, napi 23 órában zárt ajtó mögött tengeti majd az életét B. László, akit a Fővárosi Törvényszék életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt emberölés miatt.

Szerdán a bírósági tárgyalásra még luxusterepjáróval és elegáns öltönyben érkező B. Lászlóval nagyot fordult a világ, mostanra egy "gyűjtőhelyen", rabruhában várja, hogy egy páncélozott kisbusszal az ország egyik legszigorúbban őrzött BV intézetébe szállítsák, ahol – bár fellebbezett – megkezdje az életfogytig tartó szabadságvesztését, amelyet fegyházban kell letöltenie - írja a Bors.

A lap utánajárt, hogy VV Fanni gyilkosára milyen körülmények várnak. 

A hivatalosan elérhető információk nem sok jóval kecsegtetnek. A fegyház a szabadságvesztéses elítéltek legszigorúbb végrehajtási fokozata. Ezekben az intézménybe kerülnek a legerőszakosabb bűnözők, emberölésért, nemi erőszakért, rablásért, terrorcselekményért elítélt személyek. 

A fegyházélet nem sétagalopp: az elítéltek a napjuk nagy részét a zárkájukban töltik, naponta egy órára engedik ki őket sétálni a levegőre. A rabok élete állandó irányítás és ellenőrzés alatt áll, a maguknál tartható tárgyak köre erősen korlátozott, és hetente egyszer lehet fürdeniük.

Forrás: Bors

Az egykoron élénk társadalmi életet élő B. László arcán a meglepetés és a döbbenet egyszerre jelent meg az ítélethirdetés pillanatában, amikor meghallotta az ”életfogytig” és a ”fegyház” szavakat. Valószínűleg azt gondolta, hogy az eddigi életének ott, abban a pillanatban vége van, többé nem lesz már ugyanaz az ember.

B. Lászlónak félig igaza volt. Az élete tényleg nagyot változik, de a sorsa nem a bíróságon dőlt el, hanem 2017 novemberében pecsételődött meg. Amikor belépett VV Fanni lakásának ajtaján. 

Borítókép: Bors

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!