Dühítő

2022.06.06. 07:00

Brutális állatkínzás Kiskunhalason: nem érték be légpuskával, nagyobb fegyverrel lőttek az ártatlan cicusra

Majdnem leszakadt a lába annak a macskának, amelyet néhány napja szándékosan lőtt meg valaki.

Az állatorvos szerint a sérülésen látszik, hogy az állatkínzó a légpuskánál komolyabb fegyvert használt, mert a lövés áthatolt az állaton és kettétörte a csontot a bal mellső lábában. A macska gazdája félti a gyerekeit a lövöldözőtől, ráadásul egy óvoda is van a közelben, ezért feljelentést tett a rendőrségen – derül ki a Baon.hu cikkéből.

Kábel, a begipszelt lábú hároméves nőstény macska a kiskunhalasi Ádám család zárt kertjében lábadozik, időnként bicegve tesz egy kör és még a fajátékokra is feltornázza magát. 

Igazi túlélő típus, nem véletlen mondják, hogy kilenc élete van a macskáknak, ő erre ráerősít. Igaz, néhány napja, amikor a feltételezések szerint rálőtt valaki a közelben, akkor komoly veszélybe került, ő azonban nem adta fel, hazáig bicegett a lógó végtagot húzva.

Az Ádám család tagjai megdöbbentek, amikor látták, hogy kedvencük lába úgy lóg, mintha roncsból lenne. Olyan súlyos volt a sérülése, hogy azonnal állatorvoshoz vitték, előbb az egyik jó nevű halasi állatorvos látta el, ő azonban műszeres eszközök híján nem tudta vállalni a macska műtétjét, ezért egy makói sürgősségi kisállat klinikát ajánlott a családnak. A meglőtt macskát még aznap Makóra vitték. Az elkészült röntgenképen jól látszott, hogy szilánkosra tört, szinte leszakadt a végtagja – mesélte Ádám Attila.

Kérdéses volt, hogy meglehet-e menteni a macska lábát, a műtét végül sikeres volt, de sokáig tart majd a felépülés, és még mindig kérdéses, hogy megmarad-e a cica lába.

"Ez nem egy spontán törés, baleset, hanem szándékos cselekmény következménye. Ugyanis a cicát nem egy légpuskával, hanem egy nagyobb kaliberű fegyverrel meglőtték" – nyilatkozta dr. Sebő Ottó a TV2 Tények című műsorának.

A kiskunhalasi Ádám család korábban olyan meglőtt állatot is talált a kertjében, amin már nem lehetett segíteni. A madártetemen szintén lőtt seb volt látható. A szülők féltik a gyerekeiket a környékbeli lövöldözőtől, ráadásul egy óvoda is van a közelben, ezért feljelentést tettettek a rendőrségen.

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában