Dráma

2022.04.13. 07:05

Baltával tudta csak megállítani szerelme feldühödött exét a sajószentpéteri férfi

A férfi többször megpróbálta meggyőzni volt élettársát, hogy kezdjék újra a kapcsolatukat, de a nő ezt elutasította.

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség egy 56 éves férfi ellen súlyos testi sértés és magánlaksértés miatt emelt vádat. A vádirat szerint a férfi 2020-ban hónapokig együtt élt egy nővel, azonban ő novemberben szakított vele. 2020 december elején ittas állapotban párkapcsolatának megszakadása miatt bosszút akart állni, ezért elment volt élettársa új párjához, akit - amikor ajtót nyitott neki - azonnal ütlegelni kezdett - írja az Ügyészség.hu.

 

A vádlott nem tudta feldolgozni, hogy elhagyták, ezért 2020 december elején az esti órákban erősen ittas állapotban megjelent a volt élettársa új párjának sajószentpéteri lakásánál. Amikor a férfi ajtót nyitott neki, azonnal rátámadt és megütötte. Az ütés olyan erejű volt, hogy a sértett megszédült és behátrált a lakásba. 

 

Ezután védekezésként a ruhafogasról levett egy fokost, és annak nyelével fejbe vágta a vádlottat. A dulakodás során kikerültek az udvarra, ahol a sértett többször felszólította a vádlottat, hogy hagyja el az ingatlant. A bosszúvágytól fűtött vádlott azonban újból megütötte a sértettet, aki ekkor eldobta a fokost, és felvett egy baltát. A vádlott ezt látva sem hátrált meg, hanem tovább támadta a sértettet, aki a baltával fejbe ütötte a vádlottat, csak így tudta megfékezni.

 

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló nyakcsigolyatörést és kézközépcsont-törés sérüléseket szenvedett el, míg a vádlott repesztett, vágott sérülése 8 napon belül gyógyuló volt. A sértett magánlaksértés vétsége miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő, az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.

 

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!