Krimi

2021.09.23. 06:44

Hét évig, fél Európán keresztül üldözték a rendőrök a brutális magyar rablóbandát

Csehországban és Németországban fogták el őket.

Forrás: police.hu

Fotó: Varga David

110 millió forint értékű zsákmánnyal távoztak az elkövetők egy terézvárosi luxusóra-szaküzletből 2014-ben, miután az alkalmazottakat olyan súlyosan bántalmazták, hogy egyikük életveszélyesen megsérült. A budapesti rendőrök két gyanúsítottal szemben most zárták le a fél Európán és Oroszországon átívelő nyomozást – írta meg a police.hu. alapján az Origo.

Az elkövetők összeverték, majd megbilincselték a három alkalmazottat, akik közül ketten könnyű, míg a harmadik férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A támadók 28 karórát vittek el, összesen több mint 110 millió forint értékben, a rongálással 50 milliós kárt okoztak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztály nyomozásának szálai Svájcba, Oroszországba és Csehországba vezettek.

Nemzetközi együttműködés eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőket. Két, más bűncselekmények miatt Csehországban, illetve Németországban szabadságvesztését töltő orosz állampolgárságú férfit rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

Két másik orosz állampolgárt, Rafailov Vladimirt és Ivanov Alekseit, akik kapcsolatba hozhatók a rablással, továbbra is keres a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!