végzetes

2021.09.23. 12:38

Halálos késszúrások a villamoson: ezt mondta Éva a kegyetlen gyilkosról

Egymásra sem tudtak nézni a kőbányai villamoson elkövetett gyilkosság gyanúsítottjai. A vádlottak padján ücsörgő Éva már azt is bánja, hogy megismerte akkori szerelmét, a gyilkost, L. Jánost.

Forrás: Metropol

Néma csöndben, egymástól tisztes távolságra foglalt helyet a tárgyalóban az a két férfi és az a nő, akik a tavalyi, nagy port kavart, 28-as villamoson elkövetett gyilkosság miatt álltak a bíróság elé.

Fotó: Metropol

 

Két fiatal, Gá­bor és Márk hazafelé tartottak a villamoson Gábor kutyusával, Pepsivel, amikor felszállt a járatra L. János, D. Károly és János ak­kori barátnője, D. Éva.

A hajléktalanként élő trió mindenáron meg akarta si­mogatni Pepsit, és becsmérlő megjegyzéseket is tettek az ebre, mire Gábor megkérte őket: ne bántsák a kutyáját, és a járványügyi szabályok miatt se simogassák meg.

János erre teljesen bekattant, kést rántott, és először nekiment Gábornak, majd késével mellbe döfte a férfit, míg Károly Márkot ütötte le.

A hármas ezután elrohant, ma­gára hagyva a haldokló Gá­bort, aki utolsó szavaival is kiskutyáját kereste.

A gyilkosság után ha­mar elfogták őket, Jánost és Károlyt elő­zetesbe he­lyezték, míg Évát, aki az eset után elrejtette a kést, szabadlábon hagyták, bár ké­sőbb egyszer megszökött.

Fotó: police.hu

A három fiatal most egymástól igencsak nagy távolságra ücsörgött, Éva pedig még na­gyobb messzeségben foglalt helyet a férfiaktól. Elárulta, már nem alkot egy párt Jánossal, pár hónapig voltak együtt, és már ezt is megbánta:

Már nagyon megbántam, hogy belekeveredtem ebbe az egészbe – mondta lehajtott fejjel Éva. – Már azt sem tudom, miért szerettem bele Jánosba. Alig pár hónapig voltunk együtt, de már bánom. Szeretnék már túl lenni ezen az egészen – szögezte le a nő a Borsnak.

Azonban ez aznap nem sikerült, ugyanis a tárgyalásra két ügyvéd sem jött el: egyik elérhetetlen volt, míg a másik rossz bíróságra ment.

A perre eljött Gábor gyászoló testvére, József is, aki először nézett szembe a gyilkosokkal. A tárgyalást október elején kezdik el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!