Bulvár-celeb

2021.08.07. 15:53

Lódarazsak csípésétől esett össze az erdőben egy nő, hatalmas bravúrral mentették meg az életét

Az Aggteleki Nemzeti Parkba hívtak segítséget pénteken, mert egy nő allergiás volt és elájult a darázscsípéstől.

Forrás: Zsámbóki Dóra / illusztráció

A Miskolci Mentésirányításhoz befutott egy segélykérés, miszerint egy idős nőt több lódarázs is megcsípett, de a telefonáló nem tudta megmondani, hol történt a baleset. Ennél több információt nem tudott adni a bejelentő, ráadásul térerő hiányában a hívás is többször megszakadt – írja a boon.hu.

Az allergiás asszony eközben ájultan feküdt a Tohonya tanösvényen, valahol az Aggteleki Nemzeti Parkban

- adta hírül Face­book-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A bejegyzés szerint a tapasztalt mentésirányító riasztotta a legközelebbi mentőegységet, és a miskolci mentőhelikoptert is útnak indíttatta, miközben folyamatosan próbálta kideríteni, pontosan hova is kérik a segítséget.

Annyi biztosnak látszott, hogy Jósvafő külterületén lehet a baj, így

a mentésirányító a helyi polgármester segítségét kérte, aki maga is az Országos Mentőszolgálat munkatársa. Aaját terepjárójával ő is azonnal elindult a keresésére, így megmentette a nő életét.

Jóna Gábor polgármester helyismerete nélkülözhetetlennek bizonyult, segítségével a mentők már könnyebben megtalálták az eszméletlen beteget, akinél azonnal emelt szintű ellátásba kezdtek. A mentéshez a helyszínen hamarosan landoló mentőhelikopter személyzete is csatlakozott, és végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az asszonyt a mentők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!