Super Racing Festival

2020.10.17. 18:08

Kiss Norbert nyerte a kamionosok második futamát a Hungaroringen

Kiss Norbert, a Révész Truck Racing Team kétszeres Európa-bajnok versenyzője nyerte a gyorsasági kamion Eb magyarországi állomásának második futamát a Hungaroringen zárt kapuk mögött zajló Super Racing Festival szombati napján.

A késõbbi második helyezett Kiss Norbert, a Révész TRT versenyzõje MAN versenykamionjával a 2020 FIA kamion Európa-bajnokság, Super Racing Festival elsõ futamán a mogyoródi Hungaroringen 2020. október 17-én.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A 35 éves szombathelyi pilóta a hetedik helyről rajtolva diadalmaskodott a kétszer is félbeszakított és újraindított viadalon.

A kora délutáni első futamon második helyezett Kiss mögött most a cseh Adam Lacko ért célba másodikként, míg a francia Teo Calvet harmadikként.

Kiss az első futamon elért második helyezése miatt – a fordított rajtrács szabályának megfelelően – ezen a viadalon a hetedik kockából startolhatott. A mezőny a felvezető kör végén visszaállt a rajtrácsra, mert a francia Anthony Janiec versenykamionja megállt a pályán, a műszaki mentés idejére pedig piros zászlóval félbeszakították a futamot.

Második próbálkozásra már elindulhatott a 11 körös viadal, de a kora délutáni versenyhez hasonlóan ezúttal is végig sárga zászlós figyelmeztetés volt érvényben a pályán a nedves aszfalt és az esős körülmények miatt.

Előzni így az első körben senki nem tudott, a következő körben viszont már elengedték a mezőnyt, Kiss Norbert pedig azonnal több pozíciót is javított, a harmadik kört már negyedik helyezettként kezdte meg. A szombathelyi pilóta egészen kiváló előzésekkel utasította maga mögé a riválisokat, és az ötödik kör elején átvette a vezetést, a viadalt azonban piros zászlóval félbeszakították, mert a túraautó-világkupa időmérő edzésének az eredeti időtervhez igazodva el kellett kezdődnie.

A furcsa kényszerszünet után az utolsó teljesített körben látott sorrendnek megfelelően állhattak fel a kamionok a rajtrácsra, így Kiss – aki a félbeszakításkor már jelentős előnnyel állt az élen – a második kockából volt kénytelen folytatni a futamot. A hétkörösre kiírt verseny első körét ismét egész pályás sárga zászlós figyelmeztetés kíséretében tette meg a mezőny, amely így a második körtől kezdhetett el újra versenyezni.

Kiss azonnal megtámadta az előtte haladó Stephanie Halmot, akit az első kanyarban meg is előzött. A magyar versenyző ezután magabiztosan építette az előnyét az élen, az üldözők pedig egymással küzdöttek, így nem jelentettek veszélyt Kiss sikerére.

„Jó verseny volt, örülünk a győzelemnek, de nem azért vagyunk itt, hogy a fordított rajtrácsos futamokat megnyerjük, ezért az esős beállításokon még dolgoznunk kell” – mondta Kiss az MTI-nek. Hozzátette, vasárnap már nem várható eső, a száraz aszfalt pedig várhatóan jobban fekszik majd a versenykamionjuknak.

A kamion Eb magyarországi állomása vasárnap egy újabb időmérő edzéssel, valamint további két futammal folytatódik.

Végeredmény, 2. futam (7 kör alapján, a dobogósok):

1. KISS NORBERT (MAN) 18:27.410 perc

2. Adam Lacko (cseh, Freightliner) 14.873 másodperc hátrány

3. Teo Calvet (francia, Freightliner) 19.764 mp h.

korábban:

1. futam:

1. Lacko 29:08.719 perc

2. KISS 24.537 mp h.

3. Jochen Hahn (német, Iveco) 28.733 mp h.

Forrás: MTI

Borítókép: Kiss Norbert, a Révész TRT versenyzője MAN versenykamionjával a 2020 FIA kamion Európa-bajnokság, Super Racing Festival első futamán a mogyoródi Hungaroringen 2020. október 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!