Járvány

2021.01.20. 10:34

A kormány idén is folytatja a gyorsított áfa-kiutalásokat (videó)

A gyorsított áfa-kiutalásokat az idén is folytatja a kormány, a bevallásukat ma leadó vállalkozások akár már február elején hozzájuthatnak a pénzükhöz – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videójában szerdán.

Forrás: Facebook / Varga Mihály

Varga Mihály emlékeztetett: a járvány első hulláma idején, tavaly tavasszal arra kérte az adóhivatalt, hogy rövidebb idő alatt utalja ki a jogszerűen visszajáró forgalmi adót a kis- és közepes vállalkozásoknak.

A cégek 75 nap helyett 30 nap alatt megkaphatják azóta a visszajáró áfát, miközben a megbízható adózóknak minősített vállalkozások még ennél is hamarabb, 20 nap alatt hozzájuthatnak a pénzükhöz

- tette hozzá. Ez az egyik legrövidebb áfa-visszatérítési idő Európában

- emelte ki a pénzügyminiszter, példaként elmondva, hogy Lengyelországban 60 nap, Csehországban és Romániában egy hónap a határidő.

A gyorsított áfa-visszatérítéssel a magyarországi vállalkozások versenyelőnyre tesznek szert,

az intézkedés hatására javul a cégek anyagi helyzete, gyorsabban áramlik vissza a pénz a gazdaságba

- hangsúlyozta a tárcavezető. Eddig összesen 743 milliárd forinthoz jutottak a gyorsítás révén a vállalkozások – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában