Kikapcsolódás

2024.06.30. 16:00

Családi nyaralás: a megkérdezettek kétharmada tervez vakációzni

A legtöbben a Balatonhoz vagy Horvátországba, Olaszországba, Görögországba és Ausztriába utaznának.

MW

A felmérés alapján a családok harmada 200 és 350 ezer forintot költene nyaralásra

Forrás: Shutterstock

Fotó: Volodymyr TVERDOKHLIB

A kisgyermekes családok kétharmada tervezhet idén nyaralást, az iskolások 70 százalékát küldhetik táborba a szüleik – közölte a Regio Játék az online kérdőívének eredményeit az MTI-vel.

A játékáruházlánc felmérése alapján a családok harmada 200 és 350 ezer forintot költene nyaralásra, csaknem 20 százalékuk 500 ezer forintnál is többet. 

A legtöbben a Balatonhoz vagy Horvátországba, Olaszországba, Görögországba és Ausztriába utaznának. A táborozási lehetőségek közül a sporttáborok a legnépszerűbbek, a megkérdezettek majdnem fele 30 és 50 ezer forint közötti összeget költhet a gyermeke táboroztatására

 – írták.  

A nyaralás és a táborok mellett is szükség van a felügyeletre

A közlemény szerint a sokszínű kínálat ellenére a szülők 55 százalékának gondot okoz megoldani a nyári gyermekfelügyeletet. A nyaralás és a táborok mellet ezért sokaknak szüksége lehet a napközire és a nagyszülői segítségre, esetleg ismerősök, gyermekfelügyelők közreműködésére. A szabadidő a játékforgalmazásban is kiemelkedően fontos időszak, a Regio Játék előrejelzése szerint ebben a 10 hétben jön össze az éves értékesítés 20 százaléka – tették hozzá.

A felmérés június 13. és 17. között készült a 14 év alatti gyermeket nevelők online megkeresésével. A kutatásban 1122-en vettek részt – olvasható a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában