Segít a kormány

2023.02.10. 10:06

Czomba Sándor: megkezdődik a Dunaferr-dolgozók januári bérkifizetése

A Dunaferrt tönkretették a korábbi tulajdonosok, vállalatvezetők, a háború, az elhibázott brüsszeli szankciók és az energiaválság. Olyannyira, hogy már a dolgozók fizetése is veszélybe került, ami több ezer családot lehetetlenített volna el – közölte Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára közleményben pénteken.

Illusztráció; csapolás a Dunaferr nagyolvasztójában

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A kormány ezt nem hagyta, védelmi bizottságot állított fel és felszámolót rendelt ki a céghez, aki megkezdte a vállalat helyzetének rendezését, a decemberi bérek kifizetése pedig már a Bérgarancia Alapból történt.

A helyzet megnyugtató rendezése érdekében a kormány Mészáros Lajos, Dunaújváros parlamenti képviselőjének javaslatára arról döntött, hogy hat hónapon keresztül kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét. Ez több mint 16 milliárd forintos átmeneti segítséget jelent, a januári béreket így már a következő napokban megkapják a dolgozók. 

Tartós és hosszú távú megoldást azonban az jelenthet, ha a vasmű megbízható és stabil működést biztosító tulajdonost kap.

 A kormány ezen fog dolgozni a következő hónapokban, ugyanis így védhetők meg a családok, így védhetők meg a munkahelyek – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában