Vidékfejlesztés

2023.01.05. 11:26

Nagy István: alapjaiban újulhat meg a magyar agrárium (videó)

A tavalyi év nagy sikere, hogy az Európai Bizottság elfogadta a Közös agrárpolitika magyar stratégiai tervét, a 2027-ig tartó időszakban a Magyarországnak járó uniós agrár- és vidékfejlesztési támogatásokról kedvező megállapodás született. A forrásoknak köszönhetően alapjaiban újulhat meg a magyar agrárium.

Nagy István agrárminiszter

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

A magyar gazdák támogatásai az idén is biztosítottak, és támaszt nyújtanak a nehezebb gazdasági körülmények között is – mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóüzenetében.

Úgy fogalmazott, látszik a világban zajló folyamatokból, hogy ez az év sem lesz könnyű a mezőgazdaságban. A történelmi aszály hatásai, az orosz–ukrán háború, az elhibázott brüsszeli szankciók következményeként megjelent energiaválság kikerülhetetlen hatással van mindenki életére.

„Ismerjük és tisztában vagyunk a magyar gazdálkodók problémáival, és közösen meg tudunk küzdeni a nehézségekkel”

 – jelentette ki az agrárminiszter.

Nagy István hangsúlyozta:

a tavalyi év nagy sikere, hogy az Európai Bizottság elfogadta a Közös agrárpolitika magyar stratégiai tervét, a 2027-ig tartó időszakban a Magyarországnak járó uniós agrár- és vidékfejlesztési támogatásokról kedvező megállapodás született.

Kiemelte, a történelmi lehetőségeknek és forrásoknak köszönhetően alapjaiban újulhat meg a magyar agrárium. Az uniós források, a kiemelkedő arányú nemzeti költségvetési hozzájárulással együtt minden eddiginél nagyobb segítséget jelenthetnek a magyar vidék, a gazdálkodók és az élelmiszerfeldolgozók számára.

Az idei év első hónapjának legfontosabb gazdálkodási feladata az új agrártámogatási rendszer feltételeinek megismertetése és alkalmazása. 

Fontos, hogy a gazdák felkészüljenek az egységes kérelem tavaszi benyújtására. Ebben minden lehetséges eszközzel segítik őket

 – mondta Nagy István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában