Elismerés

2022.06.30. 07:55

Egy héten belül a második nemzetközi elismerést kapja hazánk a sikeres adósságkezelésért

Magyarország első helyen végzett a GlobalCapital Bond Awards díján. Egy héten belül ez a második nemzetközi elismerés a sikeres adósságkezelésért - írta a pénzügyminiszter csütörtök reggel a Facebook-oldalán.

Varga Mihály ismertette, 

a kibocsátók, befektetők, valamint piaci szereplők szavazatai alapján Kelet-Közép-Európa legfigyelemreméltóbb kibocsátójaként díjazták Magyarországot.   

A díj odaítélésekor a tavalyi nemzetközi kötvénypiaci teljesítményt értékelték, amelynek során Magyarország eredményesen bocsátott ki alacsony kamatozású és hosszú futamidejű dollár-, euró- és zöldkötvényeket - írta.   

"A jelenlegi helyzetben a cél a stabilitás megőrzése, ezért a járvány miatt megemelkedett államadósságot csökkenő pályára állítottuk, a következő években GDP-arányosan 63 százalék közelébe mérsékeljük" - erősítette meg a pénzügyminiszter.

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter az expozéját tartja a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 22-én. MTI/Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában