Meglepő munkakörök

2022.05.04. 08:09

Több területre is új munkatársakat keres a NAV

Informatikusokból több tucatot keres a hatóság, adóellenőröket, vámosokat, követeléskezelőket alkalmaznának, továbbá jelentkezőket várnak tájékoztatási és kapcsolattartási munkakörökre is.

Pozíciók sokaságára keres embert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a több mint nyolcvan álláshirdetésben megjelölt szakmák skálája rendkívül széles –  írja szerdai számában a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint informatikusokból több tucatot keres a hatóság, adóellenőröket, vámosokat, követeléskezelőket alkalmaznának, továbbá jelentkezőket várnak tájékoztatási és kapcsolattartási munkakörökre is.

Akad ugyanakkor a megszokottól eltérő pályázat: a hivatal két történész-muzeológust keres, határozatlan időre és teljes állásba. Az adóhatóság működteti ugyanis a Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeumot, ide keresnek munkatársakat. Az érdeklődők május 15-ig jelentkezhetnek.

Az utóbbi időben csak úgy sorjáznak a nem mindennapos álláslehetőségek a NAV-nál. 2020 őszén például nyelvészt, kommunikációs szakembert keresett az adóhatóság arra a feladatra, hogy gördülékenyebbé tegye a szervezet közleményeit, hivatalos tájékoztatóit. Tavaly tavasszal pedig grafikust vettek fel, akinek egyebek mellett emblémák tervezéséhez, internetes dizájn kialakításához, érmék, emléklapok küllemének megálmodásához is értenie kellett. Nemrégiben operatőrt vett alkalmazásba a NAV,  mert a hatóság az év eleje óta új információs módszereket is alkalmaz. A hivatal a közösségi médiára szánt rövidfilmeket, úgynevezett NAV-híradókat forgat, emellett rendszeresen készít videóblogot.

Borítókép: illusztráció
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában