Vidékfejlesztés

2022.03.21. 10:21

Gaal Gergely: a vidék erősítése az egész ország erősítését is jelenti

A vidék erősítése az egész ország erősítését is jelenti, fontos, hogy ne legyen olyan pontja az országnak, amely kiesik a gazdaság vérkeringéséből - hangoztatta a Miniszterelnökség helyi szintű és hazai forrásból megvalósuló településfejlesztési programok összehangolásáért és népszerűsítéséért felelős miniszteri biztosa hétfőn a 4627-es, Öcsöd-Martfű összekötő út mintegy 4,5 kilométeres, Mezőhék és Martfű közötti külterületi szakaszának átadásán.

Gaal Gergely kiemelte: nincs magyar jövő a magyar vidék nélkül. Hozzátette, szükség van a nagyobb és kisebb utakra egyaránt, és fontos, hogy a legkisebb településekre is minőségi utakon lehessen eljutni.
   

Beszámolt arról, a nemzeti kormány 2019-ben indította el a Magyar falu programot, annak egyik pilléreként a falusi útalapot. Eddig több mint 3000 kilométer út újult, illetve épült meg csak a falusi útalap keretében, idén további 1500 kilométer út felújítása történik meg a tervek szerint.
   

Hangsúlyozta: 

folytatódni kell annak a kormányzati szemléletnek, amely a magyar vidékre úgy tekint, mint a magyar jövő letéteményeseire. 

Ennek egyetlen garanciája, hogy a jelenlegi kormányzat folytathassa azt a nemzetépítő munkát, amit az elmúlt tizenkét évben megtapasztaltunk. Ebben a választókerületben Herczeg Zsolt, Mezőtúr polgármestere, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje erre a garancia - mondta.
   

Herczeg Zsolt azt mondta: a magyar kormány szándéka a vidék fejlesztése. Az M4-es és M44-es is elérte a választókerületet, és több alacsonyabb rendű útszakasz újult meg.
   

Beszámolt arról is, hogy a TOP Plusz rendszeréből a választókerületet több sikeres projekt is érinti: a Törökszentmiklós és Tiszatenyő közötti szakasz 4 kilométeren, a Tiszakürt és Csépa közötti szakasz 1,3 kilométeren, a Martfű-Cserkeszőlő szakasz pedig 4,6 kilométeren fog megújulni. Hozzátette: Mezőtúron 1,7 kilométeres szakasz fog megújulni. Üdvözölte, hogy megkezdődött a 46-os út felújítása is az M4-es lehajtójától Mezőtúr határáig, a belterületet is érintve.  
   

Kovács Péter, a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója közölte, a most átadott útszakasz a Magyar falu program 775 millió forintos hazai forrásából újult meg.
   

Tájékoztatása szerint az útszakaszon a marás után az út szélein több helyen talajkezelést végeztek, számos helyen új alapréteget építettek be a szakemberek. Mindezeken túl a teljes szakaszon új kötő- és kopóréteget terítettek le, továbbá új padkát alakítottak ki. A közlekedésbiztonság javítása érdekében új burkolatjeleket festettek fel, valamint új KRESZ-táblákat helyeztek ki - tette hozzá.
   

A beruházás nyomán a térségi központok, az óvodák, iskolák, a munkahelyek, intézmények gyorsabban, biztonságosabban és kényelmesebben elérhetők - közölte.
   

Hozzátette: 2021-ben Jász-Nagykun-Szolnok megyében csaknem 50 kilométer szakaszon mintegy 7 milliárd forint értékű felújítás történt. Idén csaknem 20 milliárd forintból mintegy 80 kilométeren várható felújítás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 1458 kilométer hosszú megyei úthálózatán.     

A mostani beruházás kivitelezője a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt. volt.

Borítókép: Gaal Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában