Zöldmezős beruházás

2022.03.04. 13:08

Átadták a Magyar Posta új tatabányai logisztikai központját

A létesítményből 52 település 100 ezer címére kézbesítik a csomagokat.

Átadták a tatabányai ipari parkban a Magyar Posta Zrt. új logisztikai központját, ahonnan 52 település 100 ezer címére kézbesítik a csomagokat – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A vállalat tájékoztatása szerint a zöldmezős beruházással épült logisztikai üzem 3200 négyzetméter belső és 8700 négyzetméter külső térrel rendelkezik. A depóban 80 embert foglalkoztatnak majd, akik eddig a Tatabánya 1-es postán dolgoztak.

Az új telephelyet a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő (NIPÜF) Zrt. építette, a depónak otthont adó 10 ezer négyzetméteres csarnok egyik része kimondottan a Magyar Posta számára épült.

A létesítmény tavaly októberi bokrétaavatóján a NIPÜF Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a teljes beruházás összege hárommilliárd forint. Az ingatlan további mintegy 6800 négyzetméteres részét a környékbeli vállalkozások bérelhetik raktározás céljára.

A posta tájékoztatása szerint a társaság 2019 és 2023 között mintegy 50 milliárd forintból újítja meg teljes logisztikai infrastruktúráját és működését. Tatabányán a fejlesztés további ütemében még az idén automata csomagválogató szállítópályát telepítenek.

Borítóképünk illusztráció. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában