Új szolgáltatás

2022.01.17. 14:00

NAV: az egyszerűsített foglalkoztatás online is bejelenthető

Az adóhivatal saját fejlesztésű webes alkalmazásának használatához nincs szükség semmilyen külső program telepítésére.

Új szolgáltatással bővült az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás (ONYA), mostantól az egyszerűsített foglalkoztatás (EFO bejelentés) is rögzíthető az oldalon - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

 

Kiemelték: az adóhivatal saját fejlesztésű webes alkalmazásának használatához nincs szükség semmilyen külső program telepítésére, egyszerűen, internetes eléréssel, akár okoseszközről is elintézhető számos ügy, ha valakinek van ügyfélkapuja.

 

Az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló bejelentés - KAÜ-azonosítás után - akár közvetlenül a munkakezdés előtt is beadható - jegyezték meg. A küldés előtt a felhasználó az érvényes bejelentéseket lekérdezheti és az új adatokat visszavonhatja és törölheti is - tették hozzá.

 

A dokumentumok garantáltan hiba nélkül kerülnek a NAV-hoz, ugyanis a hibás adatokat blokkolja a rendszer, a feldolgozhatatlan bejelentés nem küldhető be. Így azt is ellenőrzi az ONYA, hogy a foglalkoztatott neve és az adóazonosító jel összetartozik-e, és erről visszajelez az adózónak.

 

A NAV felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is elérhető az Általános Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ÁNYK) a 'T1042E' jelű űrlap, amelyen bejelenthető az egyszerűsített foglalkoztatás, azonban az ONYA könnyebb megoldást jelent.

 

Az ONYA a hivatal honlapján az "Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás" menüpontból érhető el - tájékoztattak.

 

Arra is kitértek a közleményben, hogy a NAV-nál online intézhető ügyek köre folyamatosan bővül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában