Statisztika

2022.01.15. 09:00

KSH: novemberben 12,3 százalékkal nőtt az építőipar termelése

Novemberben 12,3 százalékkal nőtt az építőipar termelése az előző év azonos időszakához képest, az épületek építése 11,6 százalékkal, az egyéb építményeké 14,8 százalékkal bővült - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az előző hónaphoz mérve 4,9 százalékkal nőtt a termelési volumen a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján.

   

Az építőipari ágazatok közül az épületek építésében 28,4 százalékos, az egyéb építmények építésében 13,8 százalékos  volt a termelésbővülés. A speciális szaképítés 2,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

   

A megkötött új szerződések volumene 50,0 százalékkal csökkent, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 41,5 százalékkal, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 58,1 százalékkal volt kisebb a 2020. novemberi bázisnál. Az építőipari vállalkozások november végi szerződésállományának volumene 6,7 százalékkal volt alacsonyabb éves összevetésben. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 7,8 százalékkal, az egyéb építményeké 6,0 százalékkal csökkent.

   

2021 első tizenegy hónapjában az előző év azonos időszakához képest 11,2 százalékkal nőtt az építőipari termelés - közölte a KSH.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában