beruházás

2021.09.21. 19:36

Turizmus-vendéglátás ágazati képzőközpontot hoznak létre Egerben

Az új központban 2022-től várhatóan 25 felszolgáló, 20 szakács, 5 cukrász és 5 pék-cukrász tanul majd szakmát, a 2024-25-ös tanévtől pedig az élelmiszeripari, továbbá a sport ágazat egy-egy képzésével bővítik a profilt.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Hét partnerével együttműködve turizmus-vendéglátás ágazati képzőközpontot hoz létre Egerben a Heves Megyei Szakképzési Centrum.

Az intézmény keddi közleménye szerint a fejlesztés több mint 274 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Program keretében valósul meg a szakképzési centrum Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban.

Az új központban 2022-től várhatóan 25 felszolgáló, 20 szakács, 5 cukrász és 5 pék-cukrász tanul majd szakmát, a 2024-25-ös tanévtől pedig az élelmiszeripari, továbbá a sport ágazat egy-egy képzésével bővítik a profilt.

A közlemény ismerteti: a képzőközpontban tanulók valós vállalati körülmények között, illetve modern vendéglátóipari eszközöket használva szereznek képesítést, így a munkáltatók elvárásainak megfelelő, magas színvonalú szaktudással és tényleges munkatapasztalattal rendelkező szakemberként lépnek majd a munkaerő-piacra.

A projekt részeként a bázisintézményben megújul a tankonyha tetőszerkezete, korszerű nagykonyhai gépeket állítanak üzembe, nagyteljesítményű konyhai elszívórendszert és korszerű LED-világítást is kiépítenek.

A fejlesztés egyaránt szolgálja a korszerű környezet kialakítását a tanulók számára, valamint az érintett szakképzési terület modernizációját. Elősegíti a helyi és környékbeli munkaadókkal való együttműködést is.

A közlemény kitér arra, hogy a központ megfelelő működtetése érdekében a fizikai feltételek megteremtésével párhuzamosan a képzés módszertanát is megújítják. Ezen belül a szakoktatóknak továbbképzéseket, míg a diákoknak tájékoztató műhelymunkákat szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában