fejlesztések

2021.09.14. 11:00

Több mint 10 milliárd forintból épülhetnek újabb munkásszállások

Már hatodik alkalommal váltak elérhetővé a munkaerő mobilitását elősegítő „Munkásszállások kialakítása” program forrásai.

A legújabb kiírásban több mint 10 milliárd forintra nyújthatnak be pályázatot a vállalkozások, az önkormányzatok és az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok

- jelentette be Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

A kormány többféleképpen ösztönzi a munkaerőpiaci mobilitást, a lakhatás és a munkába járás megkönnyítése mellett célzottan támogatja a munkásszállások építését is. A program legújabb, hatodik kiírásában ismét a helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások és gazdasági társaságok igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást legalább 80 férőhelyes munkásszállás építéséhez vagy felújításához, visszatérítendő támogatást pedig a beruházás célját szolgáló új tárgyi eszközök beszerzéséhez.

A kedvező pályázati feltételeknek köszönhetően a legutóbbi két kiírás során a rendelkezésre álló pénzügyi keretet többszörösen meghaladó összegű támogatási igényt nyújtottak be. A programhoz szükséges forrásokat az ITM biztosítja a Gazdaság-újraindítási Foglalkoztatási Alap terhére. A pályázat lebonyolítója az OFA Nonprofit Kft., a részletes dokumentáció a honlapjukon (http://www.ofa.hu) érhető el.

Bodó Sándor emlékeztetett: „a program 2017 óta lezajlott öt kiírása során 23 önkormányzat vagy önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság, és 24 magánvállalkozás részesült összesen több mint 15 milliárd forint támogatásban, ami országszerte közel hatezer munkásszállási férőhely kialakítását teszi lehetővé. Legutóbb, augusztus végén egy Tolna megyei intézmény nyitotta meg kapuit. Az újabb kiírásban tehát az eddigi öt körben megítélt összes támogatás kétharmadát elérő forrásmennyiséget teszünk hozzáférhetővé. A program így számos új helyszínen segítheti majd a munkalehetőségek és a munkavállalók egymásra találását a gazdaság újraindulásával ismét keresletivé váló hazai munkaerőpiacon.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában