pályázati felhívás

2020.06.17. 09:55

Már lehet jelentkezni a Zöld nemzeti bajnokok előminősítésére

A kormány kiemelt célja a nagy növekedési potenciállal rendelkező, a zöldgazdasághoz és -iparhoz kapcsolódó feldolgozóipari vállalkozások technológiaváltást segítő fejlesztéseinek támogatása – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A dokumentum idézi György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárt, aki kijelentette: a Zöld nemzeti bajnokok felhívás társadalmi egyeztetése, valamint az előzetes szakmai egyeztetések megmutatták, hogy a magyar vállalkozások elkötelezettek a környezeti fenntarthatóság iránt és számos cég dolgozik a gazdaság zöldítésén, amivel értéket teremt a gazdaság és a magyar családok számára. Az ITM ezért döntött úgy, hogy az eredetileg 3,85 milliárd forint felhívás keretösszegét már a pályázat megjelenése előtt 7,3 milliárd forintra emelje.

A fejlesztési források hatékony hasznosulása érdekében a fejlesztési forrásokhoz való hozzáférés előfeltétele, hogy a vállalkozások vállalják az előminősítésre történő regisztrációt és a kiválasztási folyamatban való részvételt.

Az előminősítésre történő jelentkezésre 2020 július végéig van lehetőség, amely kétlépcsős folyamat. Első lépése az előminősítési igényt benyújtók regisztrációja. A regisztráció során a részvételi feltételeknek megfelelő vállalkozásoknak ezután a második lépésben lesz lehetőségük az előminősítési űrlap kitöltésére.

A folyamat első lépése a znb.ifka.hu oldalon való regisztráció. Egy vállalkozás kizárólag egy alkalommal tud regisztrálni, amelyhez e-mail cím, valamint jelszó megadása szükséges. A regisztrációt követő első belépéskor a vállalat nevét és érvényes adószámát kell megadni, hogy a regisztrált profilt az adott céghez tudja társítani a rendszer. Ez alapján történik a részvételi feltételek automatikus ellenőrzése.

Amennyiben a regisztrált vállalkozás megfelelt a részvételi feltételeknek, arról a rendszer automatikus üzenet formájában küld tájékoztatást a vállalkozás számára. Ezt követően a levélben meghatározott időponttól lesz lehetőség az előminősítési űrlap kitöltésére.

Az előminősítés folyamata egy tanúsítvány kiállításával zárul, amely a vállalkozást feljogosítja a GINOP 1.2.11-20 forrás keretében pályázata benyújtására.

A pályázatok beadása várhatóan 2020. augusztus végétől lehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában