visszazáró folyamatok

2020.06.04. 08:15

Ébredezik a lakáspiac

Országosan 8400 lakás adásvétel történhetett májusban a rendszeres havi becsléseket készítő Duna House (DH) szerint.

Az ingatlanközvetítő hálózat elemzése szerint ez azt mutatja, hogy az áprilisi mélypont után ébredezik a hazai lakáspiac. A kijárási korlátozás feloldásának is köszönhetően a vevők egyre nagyobb számban jelennek meg, ami az ügyletek számának növekedésében is megmutatkozik – írja a Magyar Nemzet.

Noha a májusi forgalom 35 százalékkal élénkebb volt az áprilisi becsült forgalomhoz viszonyítva, az előző évek ugyanezen időszakával összevetve azonban ez még mindig jóval gyengébb ingatlanpiacot mutat.

A DH jelezte, a heti adatok vizsgálata fokozatosan visszazáró folyamatokra utal, május utolsó két hetében például már csak 20-30 százalékos volt az elmaradás 2019 azonos heteivel összehasonlítva. Amennyiben továbbra is így alakulnak a folyamatok, akkor pár hónapon belül ismét elérhetjük az előző évek számait.

A koronavírus-járvány hazai terjedésével és a korlátozó intézkedések bevezetésével március második felére, április elejére szinte teljesen leült a forgalom. A cég összegzése szerint április elején volt olyan hét, amikor éves összevetésben kétharmadával kevesebb lakás cserélt gazdát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában