Járvány

2020.04.11. 11:47

A magyarok többsége a gazdaságvédelmi intézkedések mellett áll

A koronavírus-járvány megkérdőjelezhetetlen hatással van a gazdaság különböző területeire, ezért a kormányzat az elmúlt időszakban számos intézkedést hozott a gazdaság védelme, a munkahelyek megőrzése, és a munkavállalók, illetve nyugdíjasok megsegítése érdekében. A Századvég megvizsgálta a magyar lakosság véleményét a kormány egyes gazdasági intézkedéseiről.

A felmérés alapján kijelenthető, hogy széleskörű társadalmi támogatottságot élvez a bérkiegészítés intézménye: a megkérdezettek 93 százaléka egyetért a kieső munkabér 70 százalékának meghatározott, indokolt esetben történő pótlásával, míg az 5 százalékuk ezt nem látja szükségesnek. Hasonló képet láthatunk a kis- és középvállalkozások munkahely megtartásához kötött állami támogatásával és az egészségügyi dolgozók helytállásáért nyújtott 500 ezer forintos juttatással kapcsolatban: ezen intézkedéseket a válaszadók 92-92 százaléka indokoltnak tartja, ezzel szemben a 4, illetve 7 százalékuk nem ért egyet a kis- és közepes vállalkozásoknak biztosított kedvezményes pályázati lehetőséggel, illetve az egészségügyi dolgozók bérkiegészítésével.

A kutatásból kiderül továbbá, hogy a megkérdezettek 83 százaléka támogatja a magyar vállalkozásoknak nyújtandó kedvezményes hitelt, ami a bérköltségek fedezésére irányul, míg a 10 százalékuk ettől eltérő álláspontra helyezkedett. A 13. havi nyugdíj újbóli bevezetését a válaszadók 72 százaléka ítéli szükségesnek, ezzel szemben a 24 százalékuk ellenzi ezt a lépést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában