globális kezdeményezés

2019.03.21. 21:08

Dollármilliókkal támogatják az illegális kereskedelem elleni küzdelmet

21 millió dollárt kapnak az illegális kereskedelem és bűnözés elleni küzdelemmel foglalkozó programok.

A Philip Morris International Inc. (PMI) bemutatta azt a 31 projektet, amelyet a PMI IMPACT program második fordulójában választott ki. A PMI IMPACT az illegális kereskedelem és az ahhoz kapcsolódó bűnözés elleni küzdelemmel foglalkozó, független programokat támogató globális kezdeményezés. A nyertes projekteket egy szakértői tanács több mint 157 pályázatból választott ki – írja a szervezet közleménye alapján a vg.hu.

A sikeres pályázatok a világ számos különböző részéről, 23 európai, kelet-európai, közel-keleti, ázsiai, illetve észak és dél-amerikai országból érkeztek, és a szektorok széles körét képviselik, beleértve a kutatóközpontokat, a tudományos intézményeket, egyetemeket és bűnüldöző hatóságokat.

A pályázat keretében összesen 21 millió dollárt (mai árfolyamon közel 5,8 milliárd forintot) ítéltek oda a kiválasztott projektek megvalósítására.

„A ma bemutatott projektek mindegyike kiemelkedő abban, hogy innovatív gondolkodással és rendszerszintű megközelítéssel igyekeznek megoldást találni arra a komplex jelenségre, amelyet az illegális kereskedelem, illetve annak a szélesebb értelemben vett különböző bűnözői tevékenységekkel fennálló kapcsolata jelent”

– idézi a közlemény Paul Makint, a PMI IMPACT Szakértői Tanácsának tagját.

Várjuk, hogy ezek a projektek a gyakorlatban is megvalósuljanak, és az elért eredmények aktívan hozzájáruljanak azokhoz a globális intézkedésekhez, melyek világszerte a biztonság megerősítését illetve a bűnmegelőzést tűzték ki célul.

A kiválasztott projektek az illegális kereskedelem számos különböző területét lefedik – a dohány-, alkohol- és gyógyszeripari termékektől kezdve egészen a ritka állatfajok illegális kereskedelméig. Ezen felül az illegális kereskedelemhez kapcsolódó bűnözés széles körét is érintik, például a drogkereskedelmet, pénzmosást és a modernkori rabszolgatartást.

A PMI IMPACT eddig összesen 49 millió dollárt fordított több mint 60 projekt 41 országban történő megvalósítására a program első és második részében – közölte a szervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában