Ország-világ

2021.01.15. 23:50

Rakonczay Gábort mentőhelikopter hozta partra

A Rakonczay Expedíciók hivatalos közösségi oldalán jelentették be, hogy nem folytatja tovább az evezést egy SUP-deszka tetején az Atlanti-óceánon és mentőhelikopterrel visszatér a szárazföldre.

Budapest, 2020. január 7. Rakonczay Gábor kétszeres Guinness-világrekorder és hatszoros óceánátkelõ magyar hajós a saját maga által épített, merev testû, mindössze 5,5x1,5 méteres SUP-pon, vagyis szörfdeszkán Budapesten 2019. január 7-én. Az extrémsportoló ezen a szörfdeszkán állva evezve szeretné átszelni az Atlanti-óceánt. Az expedíció január 20-án indul Gran Canariáról és a tervek szerint Rakonczay Gábor 55-65 nap alatt evezi majd le az 5200 kilométeres távot Antiguáig. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Fotó: Kovács Tamás

Rakonczay Gábor kétszeres Guinness-világrekorder hat nappal ezelőtt Gran Canaria szigetének déli partjáról indult, hogy átevezze az Atlanti-óceánt.

Péntek késő este csapata a közösségi oldalon közölte, hogy feladta:

„Rakonczay Gábor mai napon úgy döntött, hogy nem folytatja tovább az evezést, és hat nappal az indulást követően mentőhelikopter segítségével visszatér a szárazföldre. Gábor jól van, nem történt sérülés, vagy baleset.

Az esemény részleteiről hamarosan beszámolunk. Köszönjük az eddigi szurkolást, és támogatást!”

A hatszoros óceánátkelő hajós egy saját maga által tervezett és épített, 5,5x1,5 méteres, merev testű SUP-pal teljesen egyedül,

kísérő hajó nélkül próbálta teljesíteni a Gran Canaria és Antigua közötti 5200 kilométeres távot. A különleges expedíciót 55-65 naposra tervezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában