Bulvár-celeb

2023.06.10. 12:15

Lábak nélkül dolgozik Attila, csodájára járnak a munkájának

Makkai Attila lábait 2008-ban egy betegség miatt térd fölött amputálni kellett. Nem adta fel.

Attila és a csapat, akik segítettek új életet kezdeni

Forrás: szoljon.hu

Fotó: Mészáros János

– Éppen Németországban dolgoztam, hétvége volt. Hirtelen nagyon elkezdtek fájni a lábaim. Először azt hittem, csak megrándultak, de nem rándulás volt... – mesélte arról a 2008-ban bekövetkezett szörnyű éjszakáról Makkai Attila. Az akkor kamionsofőrként dolgozó férfi kisvártatva már lábra állni sem bírt, ezért segítséget hívott.

– Az egész éjszakát a kamionban ülve töltöttem, míg kiértek értem hozzám, és hazahoztak.

 Több, mint egy évig voltam kórházban. Először azzal próbálkoztak az orvosok, hogy csak kicsiket vágtak le a lábaimból, majd addig-addig műtöttek, hogy combnál állt meg a beavatkozás – emlékszik vissza kálváriájára, ami nem ért véget a kórházban töltött idő után sem.

Folyton azt kérdeztem, miért pont velem történt mindez. Már a legrosszabb is megfordult a fejemben... Pszichológus pszichológust követett, aztán szép lassan beletörődtem, hiszen családos ember voltam – mondta.

Borzasztóan nehéz volt. Több, mint egy évig ki sem akartam mozdulni a szobából, haragudtam az egész világra.

Először az öccsével ment el dolgozni, kezdetben még csak csempét vágott, habarcsot kevert.

Annyira megtetszett ez az egész, hogy azt mondtam, ezt én rendesen is akarom csinálni. Hogy hiteles is legyen, elvégeztem egy képzést, és most már 10 éve dolgozom burkolóként 

– mesélte Attila, hozzátéve, hogy nem mindig egyszerű, hiszen van, amikor lépcsőn kell felmennie, de megoldja.

Vagyis, megoldják, merthogy egy igazán jó csapattal dolgozik együtt, akik mindenben támogatják.

Makkai Attila a törökszentmiklósi katolikus kollégium felújításán dolgozik, éppen az egyik mosdót csempézi
Fotó: Mészáros János / Forrás: szoljon.hu

– Az öcsémmel, és a barátaimmal dolgozom, ők nemrég jöttek haza külföldről, így összeverődtünk. Egy ismerősöm ajánlásával jöttem ide, Törökszentmiklósra, a kollégiumon három hete dolgozunk, a tervek szerint a hónap végén fejezzük be – mondta jelenlegi munkájáról.

Amivel főnöke is igen elégedett, a helyszínen megsúgta, Attila az egyik legszebb munkát végző burkoló, akivel valaha találkozott.

Makkai Attila, aki lelkileg nagyon nehezen birkózott meg megváltozott élethelyzetével, előbb családjában, majd a munkában találta meg a kapaszkodót, aztán egy újabb fontos esemény történt az életében, ami mindent megváltoztatott - írja a szoljon.hu.

Szeretett családja ad lendületet a mindennapjaihoz

2016-ban bekövetkezett a fordulópont, megszületett a kisfiam. Amikor ránéztem, még inkább belémhasított, hogy élnem kell, és menni, csinálni tovább, most már tényleg nem adhatom fel – mondta a ma már mosolygós, életvidám férfi. Attila otthon, Atkáron szívesen kertészkedik a családi ház portáján, és vezetni is nagyon szeret, speciális járművével ő fuvarozza munkába minden nap a brigádot. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában