Bulvár-celeb

2023.04.25. 05:00

Nem semmi! Hatalmas baglyok költöztek a Szarka család battonyai erkélyére

Visszatérő vendég a költési időben az a madármama, aki az idén is a panel negyedik emeletét választotta.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Damyan Petkov

Tizenhat éve állandó lakója Szarkáék ablakpárkányának bagolymama, az erdei fülesbagoly. Idén három fiókával lepi meg a családot, ugyanis idén ennyi tojást rakott le a virágládájukba – írja a Bors.

A lakásban élő Editék most is nagyon várták a madárszülők érkezését, hisz újra izgalmas és látványos heteknek néznek elébe. 

Újra itt van! 

– jelentette be közösségi oldalán az a battonyai asszony, akinek panellakása virágtartójába idén is befészkelte magát a rég látott ismerős.

Bagolymama, mi csak így hívjuk. Már 16. éve tér vissza hozzánk. Eleinte félénk volt, de most már nagyon kézhez szokott. Az a tapasztalatunk, hogy a költés után ugyan le sem szállt a kicsinyekről, de már nem félti őket tőlünk

– mondta Szarka Péterné Edit.

Forrás: Bors

Egyre több fát vágnak ki a közeli erdőkben, ezért költözhetett ide, tudja, hogy itt nem háborgatja senki

– magyarázta az asszony, aki a lapnak korábban azt is elárulta, hogy a fiókák általában nagyon kíváncsiak és már arra is volt példa, hogy berepültek a lakásba.

Nem piszkítanak be, és a közhiedelemmel ellentétben a fészküket is tisztán tartják. Bagolymama mintha kötődne is hozzánk, mielőtt vadászatra indul, mindig repül az erkély felett egy tiszteletkört, ezzel jelzi nekünk, hogy elhagyja a fészket

– magyarázta Edit.

Kikelés után a kis baglyok még hat hétig vendégeskednek Szarkáék virágládájában, majd elhagyják a fészket.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában