Kegyelet

2022.05.23. 13:05

Így néz ki most Pécsi Ildikó sírja: 82. születésnapját ünnepelte volna a színésznő

Pécsi Ildikó 2020. december 5-én hunyt el. A máriabesnyői temetőben helyezték végső nyugalomra.

Pécsi Ildikó már tíz évvel ezelőtt megvásárolta férjének és magának a dupla sírhelyet a máriabesnyői temetőben. Azért esett erre a sírkertre a választása, mivel itt nyugszik Hegedűs Gyula színész is, aki Pécsi Ildikó bálványa volt.

A színésznő idén május 21-én töltötte volna 82. életévét. Ebből az alkalomból a Ripost kilátogatott a sírhoz, ami nagyon gondozottnak tűnt, és tele volt friss virágokkal.  

Május 21-e azért is jelentős dátum, mivel első alkalommal adták át a Pécsi Ildikó-díjat, amit L. Péterfi Csaba, a színésznő fogadott fia alapított.

"A díj egy arany pecsétgyűrű, egy üveg obeliszk Pécsi Ildikó aláírásával. 

A díjazottat évente öt színésznő közül választja ki a közönség. Ildikó mindig nagyon fontosnak tartotta, hogy a már nem annyira fiatal színészek is megfelelő figyelmet kapjanak. Sokat tett a nyugdíjas színészekért. 

És éppen ezért úgy gondoltam, ez a díj is őt képviselje. Viszont ez nem egy életműdíj, mert az nekem olyan, mintha már valaki el akarna köszönni a szakmától" – nyilatkozta L.Péterfi Csaba. Azt is elmondta, hogy a díjat a 65 év feletti színésznők kaphatják meg. Idén Halász Judit vette át az elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában