Bulvár-celeb

2021.03.18. 12:26

Harmincszor szúrta meg a tanárnőt az ámokfutó késelő – megrázó részleteket közölt a rendőrség

Meghalt az az 54 éves tanárnő, akit egy 37 éves kínai férfi sebesített meg az arcán és a mellkasán a Honvéd Kórház terézvárosi Covid-osztályán. A köztiszteletben álló pedagógus a támadásból semmit sem észlelt, mert egy ideje lélegeztetőgépen és altatásban tartották.

Hiába tettek meg mindent az orvosok az 54 éves Mariannáért a szombati támadást követően, szervezete tegnap feladta a küzdelmet. A budapesti matematika-kémia szakos tanárnő súlyos Covid-fertőzés miatt került kórházba, ahol rohamosan romlott az állapota. Egy idő után altatásban lélegeztetőgépre került. Öntudatlan állapota miatt semmit sem észlelhetett a külvilágból.

Sebészollóval támadt

Gál Sándor r. alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának vezetője elmondta, mi is történt a Honvédkórház Covid-osztályán. A nyomozás adatai szerint egy másik betegre, ápolókra, biztonsági őrre is rátámadt a kínai férfi.

Gál Sándor videóinterjúban elmondta, hogy egy 37 éves kínai állampolgár ellen nyomozást indítottak, védekezés képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt. A BRFK Életvédelmi Osztály riasztotta a járőröket, hogy menjenek a Honvédkórház covid-osztályára, mire odaértek a rendőrök, a biztonsági őrök már lefegyverezték a férfit.

Így történt a támadás

A nyomozás eddigi adatai szerint az intenzív osztályon az egyik ápoló egy női beteg segélykiáltásait hallotta meg. A kórterembe érve azt látta, hogy a férfi az egyik kezével a nő nyakát szorongatja, a másikkal a mellkasát ütötte. Az ámokfutó miután észrevette az ápolót, megfogott egy ollót, boxerként a kezébe szorította és elindult felé, az ápoló ezért a folyosóra hátrált. Eközben már egy másik ápoló is odaért, így már ketten próbálták megfékezni a dühöngő férfit. Elértek közben egy másik kórteremhez,

ahol az ollót markoló támadó hirtelen odalépett egy másik altatásban lévő beteghez: kitépte a szájából a lélegeztető csöveket, majd közel harmincszor sújtott le az ollóval az asszony fejére.

Ő volt az a tanárnő, aki tegnap délelőtt belehalt a sérüléseibe.

A biztonsági őrnek is nekiment

Ezután az ollóval a kezében újra kiment a folyosóra, rátámadt egy biztonsági őrre, a kezén megszúrta őt is. Ezek után tudták csak leteperni a biztonsági emberek a férfit, majd a kiérkező rendőröknek átadták.

Az elkövetőt egy közeli pszichiátriára szállították, állapota miatt nem tudták gyanúsítottként kihallgatni, csak az őrizetbe vétel és a gyanúsítás tényét lehetett közölni vele, illetve hogy kezdeményezték letartóztatását. A bíróság ezt március 16-án elrendelte.

Szívszorítóan emlékeztek rá

A Bors megtalálta azt a budapesti, XV. kerületi általános iskolát, ahol a tanárnő, Marianna dolgozott. Az igazgatónő a tragédiáról nem kívánt nyilatkozni, de a tanárnő ismerősei beszéltek a szörnyű eset kapcsán.

Imádták a gyerekek

Amikor csak megjelent a folyosón, a gyerekek máris mosolyogni kezdtek, mert minden diákhoz és felnőtthöz volt egy kedves szava

Ha az egyik iskolást bántotta valami, azt azonnal észrevette, és felajánlotta a segítségét. Marianna különleges adottsága volt, hogy megszerettette a gyerekekkel a matematikát és kémiát, pedig ezek köztudottan nem a legnépszerűbb tantárgyak. A tanítást a hivatásának tekintette, és végtelen türelemmel gyakorolta – mondta az egyik munkatársa. Egy másik tanár mindehhez hozzátette, hogy Mariannának éppen nem volt saját osztálya, pedig osztályfőnöknek is kiváló volt.

Féltették az ismerősei

Amikor megtudtuk, hogy kórházba került, még reménykedtünk. A családjával végig tartottuk a kapcsolatot.

Nagyon féltettük, és aggódtunk érte: tudtuk, hogy lélegeztetőgépre került. Sokkolt bennünket, hogy mi történt vele szombaton, most pedig arról beszélgettünk, mennyire nehéz lesz hiányát mindannyiunknak elviselnie – mondta egyik jó barátja.

A tanárnő lakótelepen élt, a Nyírpalota utcai társasházban tegnap már mindenki értesült a tragédiáról. A család a 10. emeleten lakott. A tanárnőt férje és felnőtt fia gyászolja.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában