Ökumenikus Segélyszervezet

2020.08.18. 14:34

Sztárok csomagolták a rászoruló gyerekeknek a tanszereket

Andor Éva, Rátonyi Kriszta, Szabados Ági, Wolf Kati, Dombi Rudolf, Gyurta Dani és Nagy Benedek is önkénteskedett.

Fekete Daniel / MÖS

Forrás: MÖS

Fotó: Fekete Dániel

Megkezdte a rászoruló családokat segítő tanszercsomagok összeállítását kedden az Ökumenikus Segélyszervezet. A jótékonysági akció keretében idén is gyermekenként 10 ezer forint értékű, minőségi tanszerekből összeállított, személyre szabott csomagokkal támogatják a nehéz sorsú iskolásokat.

Az első csomagok összeállításában önkéntesként segített Wolf Kati énekes, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó, Andor Éva, Rátonyi Kriszta és Szabados Ági műsorvezetők, valamint Nagy Benedek influenszer. Az ismert személyiségek a karitatív szervezet Országos Segélyközpontjának udvarán tanszercsomagokból rakták ki a 1353-as adományvonal számait, ezzel hívva fel a figyelmet az összefogásra, az adományozás lehetőségére.

Az összeállított csomagokból rakták ki az adományvonal telefonszámát
Fotó: Fekete Dániel / MÖS

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet elnökigazgató-helyettese a rendezvényen elmondta: bíznak benne, hogy idén is sikeres lesz a legszegényebbeket segítő akció, hogy az iskolakezdés a koronavírus miatt most még nehezebb helyzetbe került családok számára ne az eladósodásról, hanem a gyerekek felzárkózásának esélyéről szóljon. Sok kicsi sokra megy, 40 hívás a 1353-as adományvonalra már egy tanszercsomagot jelent. Gáncs Kristóf elmondta, hogy idén is nagy segítséget jelent az akcióhoz, hogy a Herlitz Hungária kedvezményesen biztosít minőségi tanszereket, ami mellett közel 100 új iskolatáskát is adományozott.

Így segíthetünk

A koronavírus miatt az előző évekhez képest kétszer annyi, azaz idén összesen kétezer gyermek beiskolázásának támogatására meghirdetett pénzadománygyűjtéshez a 1353-as adományvonalon, hívásonként 250 forinttal lehet hozzájárulni. Szintén elérhető már a segélyszervezet online adományozási felülete az iskolakezdesegyutt.hu oldalon, ahol néhány kattintással és egy bankkártyával tetszőleges összeget lehet adományozni. A nagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekbe is várják az adományokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában