Járvány

2020.03.17. 21:01

Tabletekkel segíti a rászorulók digitális oktatását Mága Zoltán

A hegedűművész összefogásra hívja az embereket.

Budapest, 2018. augusztus 21. Mága Zoltán hegedûmûvész 100 templomi jótékonysági koncertsorozatának díszelõadásán a budapesti Szent István-bazilika elõtt 2018. augusztus 21-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

„Száz tablettel segítem a rászoruló gyerekek digitális oktatását” – jelentette be közösségi oldalán Mága Zoltán. A hegedűművész a járványhelyzet miatt a digitális oktatás bevezetését bár indokoltnak tartja, ugyanakkor hozzáteszi: az intézkedés sok hátrányos helyzetű gyermeknek és családnak komoly kihívást, próbatételt jelent, hiszen nem rendelkeznek az ehhez szükséges informatikai, technikai eszközökkel.

„Mindig is azt vallottam, hogy a jövő kulcsa a tanulás, és csak a tudás adhat biztos, kiszámítható jövőt, és a társadalmi integrációhoz is csak a tanulás útján vezethet út”

- hangsúlyozza bejegyzésében a zenész, aki egy barátjával összefogva száz tabletet vásárol olyan családoknak, amelyeknek komoly anyagi problémát jelent az informatikai eszközök beszerzése.

A zenész azt kéri az emberektől, hogy fogjanak össze, és lehetőségeikhez mérten segítsék egymást akár „adakozással, gyűjtéssel vagy egy bevásárlással, odafigyeléssel, törődéssel is” a nehéz helyzetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában