sérülés után

2019.02.25. 11:55

Koós János megtanult egy karral élni

Klapka György temetéséről hazaérkezve csúszott el a háza ajtaja előtt.

Budapest, 2018. szeptember 19. Koós János (eredeti neve Kupsa János) énekes, humorista, színmûvész a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban a meghívott vendégek Forgács Gábor színész, humorista, szinkronszínész pályafutásának emlékezetes pillanatait idézik fel. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTVA

Fotó: Zih Zsolt

Két éve küzd sérülése következményével Koós János. Életkedvét soha egy pillanatra sem veszítette el, de mára elfogadta, hogy bal karja gyakorlatilag nem használható – írja a Borsonline.

Azt gondolnánk, hogy egy súlyos sérülés okozta részleges bénulás komoly hatással van arra, aki elszenvedi, aztán meglátjuk Koós Jánost az ATV-n, a Jakupcsek Plusz című műsorban, és minden rossz érzésünk tovaszáll.

A lassan hatvan(!) éve aktív művész, 81 évesen is kifejezetten frissen érkezik a stúdióba, majd amikor a régi szép időkről kérdezik, csillogó szemmel kezd beszélni, újra húszévesnek tűnik.

A világon a legjobb érzés, amikor felidézhetem az emlékeimet – mondja a Borsnak, Koós János. – Attól mindig boldog vagyok. Még ak­kor is, ha tudom, a testem nem feltétlenül tudja követni azt a tempót, amit az agyam diktál. Ha a színpadon va­gyok, nincs semmi bajom, semmi sem fáj. Kinézek, és látom a nézők mosolygó arcát, az mindenért kárpótol.

A civil életben azonban nem ennyire egyszerű minden, többek között egy súlyos sérülés nehezíti Koós mindennapjait. A művész 2017-ben szenvedett súlyos balesetet, Klapka György temetéséről hazaérkezve csúszott el a háza ajtaja előtt, és a vállára esett. Sajnos olyan szerencsétlen volt a mozdulat, hogy kificamodott a válla, amit meg kellett műteni. Sérült karját nehezen mozgatja, nem terheli. Kézfejének tartásán is látszik, hogy súlyos a sérülés.

A mai napig gyógytornára járok, az orvosok ugyan biztatnak, de ők is, én is tudom, ebből nem lesz már tökéletes váll soha – magyarázza a táncdalfesztiválok sztárja. – Meg kellett tanulnom egy karral élni, de már egész jól megy. A legfontosabb, hogy ez a sérülés semennyire sem akadályozza a szakmai életemet, a naptáram máris kezd megtelni a nyári koncertekkel, úgyhogy fél karral is tökéletesen elégedett vagyok az életemmel.

Borítókép: Koós János (eredeti neve Kupsa János) énekes, humorista, színművész a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában