nosztalgia

2019.02.14. 17:30

Egyedül él, mégsem magányos Fodor Zsóka

A színésznő visszaköltözött gyermekkora épületébe, amit most már soha többet nem is akar elhagyni, annyira szereti.

HOT!

Forrás: Mediaworks

A mindig vidám színésznő a kor előrehaladtával egyre többet nosztalgiázik. A régmúltból megannyi kép elevenedik fel; nem csoda, hiszen ugyanabban a társasházban lakik most, ahol a gyerekkorát, majd a tinédzseréveit töltötte – írja a hot! magazin cikkére hivatkozva a Vasárnap Reggel.

Harmadszor költöztem vissza ebbe a többlakásos budai házba, így egyszerre kísért a múlt és időzöm a jelenben. Minden lépés, amit itt megteszek, történelem – mondta Zsóka a hot! magazinnak. – Kétszer éltem itt édesanyámmal. Először kislányként, majd a szüleim válása után a bíróság az apukámnak ítélt, így elkerültem. Albérletből albérletbe jártunk, és már tizennégy voltam, amikor ismét elfoglaltam a szobámat édesanyám otthonában, ugyan csak rövid időre.

Fodor Zsóka Barátok Közt lakása,Tordas
Fotó: Mediaworks

Zsóka több évtizeden keresztül megtartotta a lakást, sőt a mellette lévőt is megvette, mégsem lakott egyikben sem. Aztán, hogy fedezni tudja a kiadásait, fájó szívvel, de megvált gyermekkora színhelyétől.

Ugyan saját ingatlanom nincs az épületben, de a sorsnak köszönhetően találtam egy lakást, amit ki is vettem, itt élek most. És egyet kijelenthetek: csak akkor megyek el innen, ha lábbal előre tolnak ki! Költöztem eleget, elég volt – mesélte a színésznő, aki annyira odavan az otthonáért, hogy szinte a rabja lett.

Az egykori sorozatsztár egyedül éli a napjait, mégsem magányos. Annyi szeretetet kap az emberektől, ami mindenért kárpótolja.

Se kutyám, se macskám, mégsem panaszkodom. Nem tudom kitenni a lábam úgy az utcára, hogy ne mosolyogna vagy ne köszönne rám valaki, és ez feltölt. Na meg ott a színpad. Megtisztelő, hogy ennyi munkával látnak el a vidéki színházak, és hogy ennyien kíváncsiak rám. Addig dolgozom, amíg hívnak, a színpad tart karban, arról nem is beszélve, hogy mivel egyedül vagyok, mint a kisujjam, magamról kell gondoskodnom. Egy ideje gyűjtögetek az idősebb, magatehetetlen éveimre. Hiszen bármikor megtörténhet a baj; ha elmenne a hangom, vagy eltörne a lábam, muszáj, hogy legyen mihez nyúlnom, mert kérni nem fogok senkitől – tette hozzá Zsóka.

Élet a sorozat után

Zsóka hosszú éveken keresztül játszotta a Barátok közt Magdi anyusát – nem csoda, hogy a mai napig azonosítják a karakterrel.

Magdi anyusként ismert meg az ország, de arra büszke vagyok, hogy már a valódi nevemen szólítanak – magyarázta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában