Romantikus komédia

2018.11.07. 08:51

Itt a Kölcsönlakás első előzetese – videó

Alig három hónap múlva, február 14-től országszerte mozikba kerül a Haumann Máté, Balla Eszter, Oroszlán Szonja, Klem Viktor, Martinovics Dorina, Kiss Ramóna, Kopek Janka, Szabó Simon és Fehér Tibor főszereplésével forgatott alkotás.

A film a rendező, Dobó Kata szándékai szerint „friss, fiatalos, szórakoztató párkapcsolati komédia lesz minden korosztály számára”. Most ízelítőt kaphat a közönség a film hangulatából, humorából, ugyanis már látható a Kölcsönlakás első kedvcsináló előzetese. Az azonos című Ray Cooney és John Chapman színdarab szabadon átdolgozott, a hazai közönségre szabott adaptációjában egymást követik a váratlan helyzetek, a félrevezetések, a megoldhatatlannak látszó kihívások, és közben valaki folyton zűrbe keveredik – olvasható az alkotók közleményében.

Az események egyik fő összekuszálója Henrik (Klem Viktor) a csapodár férjek mintapéldánya. Következő pásztoróráját a rendkívül vonzó escort lánnyal, Vénusszal (Kiss Ramóna) barátja és üzlettársa, Balázs (Haumann Máté) épp átalakítás alatt lévő otthonába szervezi. A hely azonban nemcsak neki jutott eszébe. Henrik felesége, Linda (Martinovics Dorina) is itt szeretné elcsábítani a jóképű jógaoktatóját (Fehér Tibor), hogy revansot vegyen hűtlenkedő férjén. A helyzetet bonyolítja, hogy a lakást felújító dizájner, Márió (Szabó Simon) szintén kölcsönvenné a kéglit, hogy a rajongójával (Kopek Janka) eltöltsön benne pár kellemes órát. Mindeközben a tulajdonos házaspár, Anikó (Balla Eszter) és Balázs próbálják menteni a menthetőt, minden téren. A híres írónő, a kutyamániás Szakács Petra (Oroszlán Szonja) felbukkanásával viszont tetőzik a pánik és minden a feje tetejére áll…

Dobó Kata mellett a technikai rendezői feladatokat Gulyás Buda látta el, a kamera mögött az Utolsó bluest és a Hajnali láz című filmeket is jegyző operatőr, Seregi László foglalt helyet, míg a látványtervezésért a Moszkva térben, a Swingben és az Isteni műszakban is közreműködő Valcz Gábor felelt. A humorát tekintve kifejezetten a magyar közönség ízlésére építő vígjáték forgatókönyve pedig Buss Gábor Olivér munkája, aki eddig a legnagyobb sikereit ebben a műfajban az Üvegtigris trilógiával aratta.

A Kölcsönlakás mozipremierje 2019. február 14-én, Valentin napon lesz a filmet forgalmazó InterCom gondozásában.

Borítókép: részlet a Kölcsönlakás c. film előzeteséből. Forrás: Youtube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában