Válságos állapotban van

2018.09.13. 06:59

Mérgezés gyanújával vitték kórházba a Pussy Riot zenekar egyik aktivistáját

Válságos állapotban került kórházba Pjötr Verzilov, a Pussy Riot orosz punkzenekar egyik aktivistája, a Vojna (Háború) művészcsoport alapítója, hozzátartozói mérgezésre gyanakodnak – jelentette a meduza.io orosz hírportál.

Member of the Pussy Riot punk group Pyotr Verzilov (C) gestures as he walks with police during a court hearing at a courthouse in Moscow, on July 31, 2018, as members of the Russian protest-art group are accused of disturbing public order after invading the pitch during the World Cup final in Moscow. Russian police on July 30 detained four members of the Pussy Riot punk group immediately after they were released from custody, having served 15 days for invading the pitch at the World Cup final in Moscow. On July 31 they were released again from prison only to be detained once more, and brought to court for a hearing. / AFP PHOTO / Vasily MAXIMOV

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Vasily MAXIMOV

Verzilov barátnője, Veronyika Nikulsina, aki szintén aktivistája az együttesnek, elmondta, hogy Verzilov kedd este került kórházba, miután beszéd- és mozgászavarai támadtak, valamint egyre rosszabbul látott. A férfit a toxikológián kezelik. A meduza.io jelentése szerint Verzilov édesanyját nem engedték a fiához, és nem közölték vele, mit diagnosztizáltak.

Nikulsina közölte, hogy az első analízisek semmi rosszat nem mutattak ki, de szerdára virradóra mégis áthelyezték a toxikológiára. Elmondása szerint az orvosok nem válaszoltak arra a kérdésére, hogy megállapítottak-e mérgezést Verzilovnál, mindössze annyit tudattak, hogy az állapota válságos, de elkezdett reagálni.

Verzilovot, Nikulsinát és a punkzenekar két tagját 15 napos elzárásra ítélték a nyilvános események szervezésére vonatkozó előírások megsértése miatt. Az aktivisták ugyanis rendőregyenruhába bújva az oroszországi labdarúgó világbajnokság július 15-i fináléjának 52. percében a pályára szaladtak, közlésük szerint arra akarták ráirányítani a figyelmet, hogy Oroszországban túlzott hatáskörrel bírnak a rendfenntartó szervek.

Borítókép: Pjötr Verzilov (k) rendőrök között 2018. július 31-én

Fotó: AFP / Vasily Maximov

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában