Népszerűség

2017.08.04. 07:58

Ásványvízzel és fagyival védekezünk a hőség ellen

A tikkasztó kánikulában mindenki a hűvösebb ételekre és italokra vágyik, az ilyen termékek népszerűsége ezért ilyenkor az egekbe emelkedik, amit a boltok is megéreznek.

Kiugróan megnőtt az ásványvizek forgalma a hőség miatt, de az átlagosnál jóval több fogy jégkrémből, sörből és üdítőből is. A CBA szerint a hőhullám miatt ezekben a napokban soha nem látott mennyiség fogy ásványvizekből. A cég szóvivője, Fodor Attila szerint az üzletek jelentős részében akár négyszer annyi ásványvizet is vesznek a fogyasztók, mint egy átlagos nyári napon, de az áruházlánc minden boltjában minimum megduplázódott a forgalom.

Vannak gyártók, amelyek nem tudják a megrendelt mennyiségű ásványvizet a megrendelt időre leszállítani, ilyet korábban a CBA nem tapasztalt, ám jelentős készleteik vannak, ezért a szállítások csúszását a vásárlók nem érzékelik majd, nem lesznek ellátási nehézségek. A CBA tapasztalatai szerint jégkrémekből 70 százalékkal fogy több a rendkívüli hőségben egy átlagos nyári nap forgalmához képest. A szénsavas üdítőknél 35 százalékos az emelkedés, a söröknél pedig 40 százalékos, ezek iránt a termékek iránt legnagyobb a kereslet.

Hasonló a helyzet a Sparnál is: az áruházlánc szerint a nyári hónapokban átlagosan 60 százalékkal vesznek több ásványvizet a vásárlók, mint szeptember és május között, ám a hőség miatt ezen a héten szerdáig naponta csaknem 50 százalékkal több víz fogyott, mint máskor. Nyáron sörökből és ciderekből 20-30 százalékkal értékesít többet a Spar a téli időszakhoz képest.

A Tesco szerint a szénsavmentes ásványvíz sokkal népszerűbb, mint a szénsavas, de sokan keresik az ízesített vizeket is. A sörök forgalma a hőségben 25 százalékkal emelkedik egy átlagos nyári naphoz képest. Idén nagyon népszerűek az alkoholmentes radlerek, és általában jellemző a söröknél, hogy a vevők egyre jobban keresik a minőségibb termékeket – hangsúlyozták.

Az Auchan Magyarország Kft. az MTI kérdésére közölte, áruházaiban a jégkrémek forgalma öt-hatszorosára nő egy-egy kiemelkedően forró napon, napi sörforgalmuk átlagosan harmadával növekszik, ásványvízforgalmuk pedig akár duplájára is emelkedhet egy átlagos hőmérsékletű naphoz képest.

Az előrejelzések szerint a kánikula a jövő hét közepéig tart, ellátási gondoktól azonban az áruházak szerint a következő időszakban sem kell tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!