Zöld város

2022.09.18. 10:00

Többletforrás érkezik, a sportcsarnok felújítása zajlik Battonyán

Költségnövekményre van szükség sok pályázat végrehajtásakor a nyerteseknek. Egy elnyert támogatás eredeti forrása kevésnek bizonyul a jelenlegi áremelések miatt.

Cs. I.

A sportcsarnok küzdőterén tartott sajtótájékoztatót Erdős Norbert Varga István Tamás jegyzővel

Fotó: Csete Ilona

Jól jön a segítség. Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője Battonyán a sporttelepen, a sportcsarnokban tájékozódott a Zöld és egészséges Battonyáért – Zöld város 2 projekt részleteiről, miközben jó hírekkel érkezett. 

A helyszínen a sok építőanyag arról árulkodik, halad a munka.

– Három települést és beruházást érintenek azok a plusz források, amelyeket szeretnék bejelenteni. Az orosházi evangélikus óvoda 300 milliós fejlesztéséhez 88,5 millió forintot nyertek költségnövekményként. A kaszaperi önkormányzat épít új bölcsődét, amire 258 millió forintot nyert. Hozzájuk most 1,5 millió forint érkezik többletként. Jó hír, az új bölcsőde átadása is a napokban válik aktuálissá. A harmadik helyszín pedig Battonya, a sporttelep.

– Ez a beruházás a felénél tart. A Zöld és egészséges Battonyáért – Zöld város 2 projektre az önkormányzat nyert 230 millió forintot, de a befejezésre kellenek még a plusz források. Majd 15 millió forintot nyertek most a battonyaiak – jelentette be az országgyűlési képviselő, majd a helyszínen a jegyzővel, Varga István Tamással tájékozódtak a kivitelezésről.

– Nagy elmaradást pótolunk ezzel a beruházással – tette hozzá a jegyző a csarnokban a már elvégzett munkálatokat mutatva.

A pályázat fő célja fejleszteni az utánpótlás-nevelést, valamint a felnőtt sport számára a napközbeni, valamint az esti sporttevékenység biztosítását szolgáló ellátást. Cél a gyerekek és a felnőttek számára esztétikus és egészséges környezet megteremtése. A megvalósítás keretében felújítják a sportcsarnok küzdőfelületét, a kézilabda és kosárlabda pálya új aszfaltréteget kap, az „A” füves futballpálya újrafüvesítése megtörténik. A büfé épületét is érinti a fejlesztés.

A tervezett eszközbeszerzés hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekek és a felnőttek optimális környezetben töltsék sporttevékenységeiket. A sportolási lehetőségek bővülhetnek az új kosárlabda-palánkok és kézilabda-kapuk beszerzésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!