lakásbérlés

2017.07.29. 10:37

15-20 százalékkal élénkült a kereslet az albérletek iránt

A felsőoktatási ponthatárok kihirdetése után megélénkült az albérletek iránti kereslet, de a kínálat is bővült – mondta Balogh László gazdasági elemző szombaton az M1 délelőtti műsorában.

Balogh László kifejtette: a kereslet bővülése mellett a kínálat is élénkült 17 százalékkal. Csak a magánszemélyek 4 ezer lakást kínálnak kiadásra, ennek fele Budapesten található.

A szakértő hozzátette: főleg Budapesten szokás, hogy több diák bérel ki egy albérletet, mert így többfelé oszlik a bérleti díj, amely Budapesten már 150 ezer forint átlagosan. Megjegyezte a fővárosi átlag jelentős különbségeket takar, hiszen Csepelen 90 ezer, a Belvárosban viszont 220 ezer forint az átlag. Az ország keleti és nyugati régiói között is van eltérés, keleten 60-80 ezer, nyugaton 80-100 ezer forint között mozog az átlagos bérleti díj.

Balogh László szerint 5 éven túli bérlés esetén már érdemes megvizsgálni a bérlés helyett a vásárlás lehetőségét, hiszen már 2-3 százalékos kamattal is vannak lakáshitelek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!