Gazdaság

2014.04.01. 17:59

A hideg nyár a termálfürdő látogatottságát segíti

A nagybánhegyesi fürdőben több fejlesztést is terveznek, pályázati forrásból bővítenék a szolgáltatásokat.

BEOL

A nagybánhegyesiek büszkék a fürdőjükre. A termálvíz nincs gyógyvízzé nyilvánítva, ám a pozitív hatásairól szóló hír évtizedek óta szájról szájra terjed, a törzsvendégek pedig önmagukon érzik azt. A fürdő fejlesztése napirenden van 2014-ben is, annak ellenére, hogy a vendégkör a retró hangulatért is választja falusi fürdőt. A helyi sportegyesület adta be azt a pályázatot, amelyen Leader-forrást remélve nyolc darab, négyszemélyes faházat szeretnének felépíteni a kempingben.

— A fürdő meglévő medencéjének a szélfogó falát is felújítanák. Erre a Nagybánhegyesért Közalapítvány pályázott a turisztikai program keretében — nyilatkozta Jancsó Ottó. A polgármester azt is elmondta, a fürdő előtti füves parknál betonos kispályát építenének. Az iskolai, az óvodai, a szabadidős sport kiszolgálása a cél. Ehhez még parkolók kialakítása is hozzátartozik. Az ehhez szükséges gyeprácsokat a közmunka-programban már elkészítették.


Jancsó Ottó büszkén újságolta, az egyik hétvégi napon 300 látogatója volt a falusi fürdőjüknek. Azt már Anda Attila fürdővezető tette hozzá, hogy egy régi adat szerint hajdan volt olyan nap, amikor 638 vendég élvezte a nagybánhegyesi víz jótékony hatásait. Ő ezt az áhított létszámot szeretné újra megélni.

Megtudtuk, a nagybánhegyesieknek az a jó, ha a nyár hideg. A vendégek ugyanis akkor nem a környék élményfürdőit, hanem Nagybánhegyest választják. 2012-ben 19 ezer 600 fürdőzőjük volt, tavaly ez a szám elérte a 23 ezret. Arad megyéből, sőt Temesvárról is szívesen utaznak Dél-Békésbe a termálkincs hatásait élvezni. A föld mélyéről feltörő 73 fokos víz a medencébe jutva, 38 fokosan fejti ki jótékony hatását.

— A kempingünket ezen a héten foglalják el a külföldiek, akik lakóautóikkal érkeznek hozzánk. Van egy holland házaspárunk, ők évek óta jönnek. A bácsi két bottal érkezik, az első héten az egyiket hagyja a kempingben, két hét után már bot nélkül közlekedik. Ez számunkra az igazi reklám — mesélte Anda Attila. A fürdővezető a retróhangulat vonzerejét is kiemelte. Szerinte sokan azért érkeznek a termálfürdőbe, mert az a hetvenes évek hangulatát idézi fel bennük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!