Gazdaság

2013.10.05. 08:53

Mályvádi beruházás: lerakták az alapkövet

Megtartották a „Mályvádi árvízi szükségtározó fejlesztése” elnevezésű, 7,44 milliárdos projekt nyitórendezvényét, illetve lerakták a beruházás alapkövét pénteken.

P. G.

A helyszínen megtartott eseményen Bak Sándor, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a megjelenteket, kiemelve, hogy a Körösök heves járású folyók, amelyek mentén szükség van a tározókra.

– A fejlesztésnek köszönhetően jelentősen csökken az árvízi veszélyeztetettség térségünkben – hangsúlyozta a szakember, aki kitért arra is, hogy hazánkban éppen hatvan évvel ezelőtt jöttek létre a vízügyi igazgatóságok.

Molnár Béla, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója elmondta, a projekt célja az árvízi biztonság növelése és az árvízi kockázatok csökkentése a Fekete-Körös bal partján fekvő, 75 millió köbméter kapacitású Mályvádi árvízvédelmi szükségtározó meglévő megnyitási helyének korszerűsítése.

Az eddigi robbantásos technika alkalmazása miatt egyébként a tározó megnyitásáról 72 órával azelőtt dönteni kellett, ez az idő a beruházásnak köszönhetően egy órára rövidül.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő avató beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a lakosság érdekében különösen fontos az árvízi védekezés erősítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!