Gazdaság

2013.06.25. 08:40

Ősszel nyithat újra a Gara Hotel

Ismét téma volt Füzesgyarmaton, a képviselő-testületi ülésen a másfél éve bezárt Gara Hotel.

L. B.

Elhangzott, hogy a tulajdonos CIB Bank elutasította a 320 millió forintos vételi ajánlatot, amit a Tomicsek János befektető és az önkormányzat által közösen alapított gazdasági társaság, a Füzesgyógy Kft. rakott az asztalra. Csak a bérlés merülhet fel tehát megoldásként. A tulajdonos pénzintézet azonban garanciát akar, és azt kérte, hogy az önkormányzat legyen a kezese az üzemeltetésért, bérlésért felelős Füzesgyógy Kft.-nek, ami vitát váltott ki, sok kérdésre ösztönözte a képviselő-testületet.

Bere Károly polgármester felvázolta a grémium előtt a terveket is. Július közepére tisztázódhat a konkrét bérleti szerződés, amire még a képviselő-testületnek is rá kell bólintania. Augusztusban láthatnak hozzá az épület rendbetétéhez, felújításához, a foglalkoztatásra támogatási ígéretet kaptak a minisztériumoktól, a munkaügyi központtól. Ha pedig minden rendben halad, akkor talán októberben nyithat is a Gara Hotel, ami vidékfejlesztési központtá emelheti Füzesgyarmatot. A városvezető hozzátette, sikerült alacsony bérleti díjat kialkudni, amit idén még nem kell fizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!